Велинград - online - Канят ни във фонда за летище Пловдив 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Канят ни във фонда за летище Пловдив
Публикувано 2011-04-04 22:31:07 от темпо

Изпълнителният директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов представи пред общото събрание на СХР възможностите и преспективите на летището. През лятото на 2010 г. 3 общини от нашия регион - Асеновград, Хисаря и Родопи учредиха сдружението Фонд за летище Пловдив. Към тях се присъединиха Пловдив, Чепеларе и Куклен. Покана за участие имат 6-те областни града в региона и всички баленоологични центрове - факт е, че 70% от тях са на около 90 километра от летището.

За членство в сдружението всяка община заплаща годишна вноска по 0.50 лева на жител. Така се събира фонд, с който може директно да се договарят линии с авиокомпаниите. Държавата е намалила с 50% таксите и летище Пловдив е най-евтиното в страната. В момента от там лети нискобюджетната и много популярна компания Райън еър, която има редовни полети до Лондон, от 7 май пуска линия до Милано, а от есента ще има и трета редовна линия, която все още се уточнява.
Г-н Дойчин Ангелов очерта предимствата за общините, които членуват в сдружението. Те получават ценна реклама на сайта на сдружението, който е свързан с този на авиокомпанията - един от най-големите сайтове за пътувания в Европа. Освен видими за туристите, градовете стават и много по-достъпни, тъй като полетите са евтини (в момента до Лондон и обратно се лети за 60-80 евро). Редовните линии позволяват да идват малки групи туристи, не е нужно да се оргинизира цял чартър.
Като основен въпрос Златко Златанов постави това как ще се заплаща членския внос и предложи общината да заделя сумата от туристическия данък. Зам.-кметът Дияна Кехайова заяви, че общината ще има нужда от подкрепата на СХР, защото бюджетът за 2011 г. е силно орязан. Темата остана отворена за бъдещи дискусии.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай