Велинград - online - Веломаратонът ще премине през Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Веломаратонът ще премине през Велинград
Публикувано 2011-04-11 21:40:36 от темпо

От София на 2 април стартира първият в България благотворителен веломаратон “Безопасно колоездене 2011”, организиран от фондация “Фактор”. В рамките на един месец участниците ще навъртят 2500 км на територията на цялата страна.

По програма колоездачите ще пристигнат във Велинград вечерта на 30 април, като през деня ще изминат 122 км по маршрута Благоевград - Разлог - Пашово - Юндола - Велинград. На 1 май в нашия град ще бъде даден старт на етапа Велинград - Костандово - Пещера - Радилово - Главиница - Пазарджик с дължина 48 км.
Идеята на организаторите е чрез веломаратона да популяризират велосипеда като образец за екологично чист транспорт. Велосипедът не се облага с данъци, няма нужда от гориво, не замърсява околната среда, спестява време, гарантира активен и здравословен начин на живот. Маратонът е начин велосипедистите да осъзнаят, че колелото не е играчка, когато си на път, а шофьорите - да приемат хората на велосипед като равноправни участници в движението.
Веломаратонът ще агитира за изграждане и поддържане на национална мрежа от велоалеи, пътеки и сектори, каквито по правило липсват по българските пътища в и извън градовете. Точно затова велосипедистите ще настояват за стандартизация при изграждането на велоалеите и тяхната маркировка. Другата висока цел на веломаратона е създаването на европейски колоездачен туристически коридор през България.
За участие във всички етапи на веломаратона са се записали 27 велосипедисти от България, Украйна, Турция, Молдова, Полша, ЮАР. Участниците, които ще карат в определени части от целия маршрут, са 110. По време на веломаратона има възможност фенове на идеята да се включат и само за 1-2 дни.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България