Велинград - online - 8 април с предизборен привкус 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

8 април с предизборен привкус
Публикувано 2011-04-11 21:45:35 от темпо

За първи път тази година Община Велинград посрещна международния ден на ромите 8 април с толкова богата и наситена програма. Ромският празник започна преди обяд на игрището Кална баня с футболен турнир. В двубоя между ветераните от футболните клубове на “Чепинец” и “Левски” Ракитово велинградчани надделяха с 2:1. В турнира се включиха още 4 тима от кварталите на Велинград и Драгиново. След футбола дойде ред на борбите, които привлякоха голям зрителски интерес.

Празникът продължи на т.нар. Конски пазар с концертна програма на ромски състави. В 16 часа започна програмата, организирана със съдействието на кмета Иван Лебанов. В нея участие взеха учениците от 5 до 8 клас на ОУ “Георги Бенковски”, ансамбълът при НЧ “Методи Драгинов-1936” с. Драгиново и ансамбълът при НЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905”. Част от програмата бяха конкурсите по надиграване и “Мис Ромка”, като трите най-красиви ромки бяха наградени с плакет и парична награда от кмета Иван Лебанов. Вечерта на 8 април програмата завърши с участието на оркестър “Ред Бул” и изпълненията на гласовитата ромска певица Софи Маринова.
В Ракитово празненствата също продължиха през целия ден. Слънчевото време събра на стадиона множество хора, които наблюдаваха състезанията по борба, лека атлетика и конни надбягвания. Община Ракитово осигури щедри награди - зърно за храна на животните и дървени трупи за победителите. Оркестър “Импулс” от Гоце Делчев весели ромския квартал “Запад”, където ориенталските танци се редуваха с конкурси за мис и мистър, а всички имаха шанса да се включат в надяждането с кебапчетата.
Ромската общност и във Велинград, и в Ракитово отбеляза подобаващо 8 април. И за ромите, и за наблюдателите не останаха съмнения, че предизборната борба вече е в ход.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай