Велинград - online - И все пак ще има ли кръст на Острец? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

И все пак ще има ли кръст на Острец?
Публикувано 2011-04-11 21:52:40 от темпо

Преди 15 г. инициативен комитет даде идеята за направа на християнския символ на връх Острец. Гражданството на Велинград се отзова и събра известна парична сума. Идеята заглъхна, когато се разбра, че не може да се строи без път. Път до Острец вече има, а друг инициативен комитет построи църква “Свети Георги” по старите основи.

Идеята за кръста отново бе обявена - от друг инициативен комитет за кръст на Стража. Проучванията, които направихме в други селища с изграден символ на християнската вяра показаха, че 28-метров кръст струва около 850 000 лева.
Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” събра представители на комитетите, събирали пари за кръста на Острец. На срещата бяха поканени и членове на управителния съвет на дружество “Родолюбие”, построили параклисите “Свети Никола”, “Свети Илия” и църквата на Острец. След изключително добронамерени разговори бе взето решение да се предложи на инициативния комитет, сформиран преди 15 г. в клуб “Отворено общество”, събраните около 6000 лева и събраните от Борис Костов в банкова сметка “х” лева (не знаем колко), да се предоставят за довършване на църквата на връх Острец. Управителният съвет на “Родолюбие” ще дадат точен отчет за приходите и разходите по строителството.
Всички участници в срещата на 10 април 2011 г. стигнахме до извода да се продължи започнатото, като на първо време след завършване на църквата на връх Острец да бъдат възстановени параклисът “Свети Спас” и църквата “Света Неделя” край Чепино, параклис “Свети Мина” на връх Стража и параклис “Света Марина” над Самоводица.
София Ключкова, ИК “Да поработим за Велинград”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води