Велинград - online - Пенсионери критикуват местната и централната власт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Пенсионери критикуват местната и централната власт
Публикувано 2011-04-11 22:23:08 от темпо

Около 60 пенсионери от всички клубове във Велинград се събраха на 5 април в голямата зала на общината, за да се срещнат с представители на местното ръководство. Организатор на проявата бе Общинският съвет на Съюза на пенсионерите 2004 с председател Мария Къдреева.

Общината бе представена от заместник-кметовете Георги Янчев, Дияна Кехайова и Исмет Бабучи, а Общинският съвет от заместник-председателя Александър Гагов и съветниците Тома Пачалов, Екатерина Каферинова, д-р Жеко Чешмеджиев. В разговора участваха управителите на държавната фирма “СБР-НК” филиал Велинград д-р Илза Попова, на общинската “ВКТВ” Ибрахим Бухов и на “Еко Титан” - Славчо Лупов.
Баните, чистотата, асфалтирането и как да задържим младите хора във Велинград - това бяха темите, които хората от третата възраст поставиха пред властимащите.
Очаквано най-голямо бе недоволството, свързано с неработещите вече месеци общински Чепино и Кална баня. Зам.-кметът Георги Янчев обяви, че общината вече е спечелила съдебния спор след прекратяването на концесиите. Със заповед на кмета е разпоредено на 20 и 21 април общината да влезе във владение на двете бани и те ще заработят.
От името на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова заяви, че общината много е забавила отварянето на баните. Делата (както читателите на в. “Темпо” знаят) приключиха още в края на 2010 г. През това време общината трябваше да е извадила разрешения за минерална вода, да направи най-неотложните ремонти и да отвори баните.
По темата се изказа и д-р Илза Попова, която обясни за пореден път, че няма как трите държавни бани (Сярна, Кремъчна и Вельова) да работят всеки ден. Фирмата “СБР-НК” успява да запази баните, въпреки че те не са част от нейната основна дейност. Баните работят на загуба, но се търсят варианти за публично-частно партньорство. След като нямаше кандидати на първия търг за отдаване под наем на трите бани, сега се чака министърът на здравеопазването да организира нов търг, но този път баните да се наемат не за една, а за 10 години. Общината има право да поиска баните от Министерството на здравеопазването и да започне да ги стопанисва, но трябва да е ясно, че разходите и проблемите си стоят, каза д-р Попова.
Масовото мнение на пенсионерите обаче беше, че ако баните станат общински, то проблемите ще се решат. Апелът към общинарите бе да престанат да се конфронтират и да започнат да управляват заедно, защото в противен случай Велинград няма да върви напред.
Многото въпроси за дупките по улиците получиха уверения от Д. Кехайова и И. Бабучи, че има изготвена програма за асфалтиране и ще се търсят европейски пари за ремонт на най-проблемните улици.
Управителят на “Еко Титан” Сл. Лупов призова хората вместо да дават по 2 лева на цигани, за да им изхвърлят боклука в реките, да плащат на фирмата, за да може отпадъците да отиват на сметището. В момента се извършва пролетното почистване, работата е много и се ползват работници по временната заетост. Общо бе мнението, че сега Велинград е по-чист, но не може един да чисти, а петима да цапат.
Събранието прие декларация до управляващите от ГЕРБ, в която им напомня за щедро дадените, но неизпълнени обещания за добавки към пенсиите на хора над 75 г., увеличаване на вдовишките добавки, осъвременяване на пенсиите и др. Вместо това са отнети права на хората от третата възраст в здравната и социалната сфера, а животът поскъпва всекидневно. В декларацията се призовава управляващите от ГЕРБ да спрат социалното напрежение, като осигурят на пенсионерите достоен живот и старини, отговарящи на европейските стандарти.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води