Велинград - online - Усмивка от Гагарин и 50 подаръка за юбилея 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Усмивка от Гагарин и 50 подаръка за юбилея
Публикувано 2011-04-19 08:54:43 от темпо

Слънчевата усмивка на първия космонавт Юрий Гагарин озари файето на община Велинград на 12 април. В чест на 50-годишнината от първия полет на човек в Космоса Руският културно-информационен център изпрати интересни фотоси, запечатили историческия момент. Сред снимките са тази на Гагарин с гълъбите на мира по време на посещението му в България през 1961 г., заедно с първата жена-космонавт Валентина Тeрешкова, майката на космонавта, посрещането му на Червения площад и в Египет, Юрий Гагарин и знаменития учен С. Корольов.

“За да литнеш към звездите, трябва ти да знаеш математика добре”, припомниха първокласниците на г-жа Лиляна Шаламанова от СОУ “Св.св. Кирил и Методий”. Те показаха колко много знаят вече за космонавтите и астронавтите и с гордост разказаха, че България е шестата нация на планената, изпратила човек в Космоса - излетелият на 10 април 1979 г. първи български космонавт Георги Иванов, последван след години от Александър Александров. В програмата на първокласниците се включи и вокалната група “Караоке” с най-подходящата за случая песен - “Нека винаги слънце да има”.
Зам.-кметът Георги Янчев също посвети словото си на деня на космонавтиката и забележителната 50-годишнина. Кметът Иван Лебанов влезе в ролята на “Дядо Мраз” и с пожеланието някой от тях да стане космонавт раздаде на децата подаръци от Руския културно информационен център, който по случай 50-годишишнината бе изпратил 50 подаръка за 50 деца. Сред гостите на изложбата бяха представители на местните сдружения “Русофили” и “Славяни”.
На подвига на първия космонавт бе посветена и прожекцията на документален филм за Юрий Гагарин, организирана на 12 април в СОУ “Васил Левски” във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води