Велинград - online - “ПОНС стройинженеринг” спечели поръчката за ВиК мрежа в Грашево 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“ПОНС стройинженеринг” спечели поръчката за ВиК мрежа в Грашево
Публикувано 2011-04-19 09:14:00 от темпо

“ПОНС стройинженеринг” ЕАД е фирмата, която печели обществената поръчка за ремонт и реконструкция на водопроводната мрежа в село Грашево. Процедурата бе проведена от комисия, в която кметът Иван Лебанов назначи само външни експерти, за да се гарантира максималната обективност на избора. В хода на процедурата бе упражнен и надзор от страна на финансиращия орган - Програмата за развитие на селските райони.

Интересът към обществената поръчка на стойност 5 015 928 лева без ДДС бе огромен - явиха се 14 фирми и обединения. Стартът бе съпътстван от обжалване на конкурсните условия от страна на Агенцията по обществените поръчки пред Комисията за защита на конкуренцията, която обаче отхвърли жалбата. От 14-те кандидати комисията допусна до участие само 4.
Обществената поръчка е по две обособени позиции, като “ПОНС стройинженеринг” е класирана на първо място и по двете. Първата обособена позиция е за реконструкция на ВиК мрежата в Грашево, 6-километров довеждащ водопровод и над 10-километров водопровод до местността “Мемов камък”. Според извършеното от комисията класиране по тази позиция на първо място е “ПОНС стройинженеринг”, следвана от Обединение “Овъргаз - Водоканалстрой” и пазарджишката “Пътинженеринг”.
Втората обособена позиция е за реконструкция на мрежата в Мечо корито и на водоема от Грашево до този на Мечо корито. Тук на второ място е “Пътинженеринг”, а на трето “Еко-Хидро-90”.
Община Велинград вече избра и изпълнител по обществената поръчка за строителен надзор на проекта. Явиха се 5 фирми, от които бяха допуснати до участие в конкурса 3. На първо място е класирано Обединение “Евроконтрол-21”, на второ “Синко експерт - Велинград” и на трето Обединение “Икар-Ати-Консулт”.
Срокът за изпълнение на най-мащабния за Грашово проект е 20 месеца, а крайната цел - жителите на двете села ще могат да се похвалят с модерно водоснабдяване. От общината обаче очакват, че резултатите от конкурсите ще бъдат обжалвани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България