Велинград - online - Ремонт на пътя Велинград - Варвара: Още се уточнява кога ще затварят отсечките о 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ремонт на пътя Велинград - Варвара: Още се уточнява кога ще затварят отсечките о
Публикувано 2011-04-19 09:38:05 от темпо

Вече са в ход ремонтните дейности по пътя Варвара - Велинград и един от най-обсъжданата от велинградчани тема е графикът на проекта, дали и кога ще бъде затваряно дефилето. С тези въпроси се обърнахме към българо-португалското сдужение “Лена-Гуалчев”, което е изпълнител на ремонта. Ето и предоставената от тях информация “от първа ръка”:

Символичната първа копка на работата по Лот 22Б беше направена на 14 ноември 2010 г. След като Агенция “Пътна инфраструктура” (като възложител) предаде обекта на сдружение “Лена-Гуалчев” (изпълнител), започна подготовка за реконструкцията и рехабилитацията на пътя. Припомняме, че работата по Лот 22Б е разделена на три участъка:
· Участък 1: Рехабилитация на път III-8402: Ветрен дол - Велинград - Септември
· Участък 2: Рехабилитация на път II-84: Ветрен дол - Велинград - Юндола
· Участък 3: Рехабилитация на път III-8402: вход на гр. Септември - Карабунар - Виноградец - АМ ”Тракия” (пътен възел Церово)
Дейността бе е планирана така, че през зимните месеци да не се възпрепятства почистването и поддържането на пътя към Велинград, както и да се гарантира безопасност на движението. Един от ангажиментите в този период беше да се довърши проектирането на третия участък - от входа на гр. Септември до автомагистрала “Тракия”. Преди сезона на активните строителни работи се работеше и по задължителните съпътстващи дейности за подготовка на трасето.
Специално за вестник “Темпо” Мирослав Мазнев - прокурист на “Галчев Инженериг Груп”, коментира: “През зимния период направихме много добра подготовка и организация на строителните дейности, така че в предстоящите месеци да работим ефективно и да спазим сроковете за изпълнение на рехабилитацията. Екипите ни правят всичко възможно да ограничават неизбежните затруднения за движението и само след няколко месеца ще си проличи положителният ефект от ремонта на пътя.”
“Лена-Гуалчев” получи от Агенция “Пътна инфраструктура” разрешение за работа по платното от началото на месец април. Около 10 километра е общата дължина на участъците, които изискват пълна реконструкция. Това включва премахване на съществуващия асфалт, както и основата и подосновата на асфалта, за да се направят основен ремонт и подобрения на самата конструкция на пътя. Останалата част от пътя ще бъде рехабилитирана - с положени нови асфалтови покрития, съобразени със съвременните изисквания за този тип трасета.
След ремонта във всеки от участъците на Лот 22Б ще има нови банкети и два нови пласта асфалтово покритие. На отделни места пътят към Велинград ще бъде разширен чрез конзолни излизания над реката и чрез изграждане на нови подпорни стени. За да се избегнат евентуални свличания и падащи камъни по пътя, ще се изградят повече от 22 километра декоративни бетонови стени (обща дължина).
Част от работата по Лот 22Б включва още и рехабилитация на 21 моста. Други два моста по трасето и един при жп линията ще бъдат реконструирани, така че на мястото на съществуващите да има съвременни, по-надеждни и по-безопасни мостове. Предстои да бъдат разширени и движението по тях да стане двупосочно. За безопасността на пътя ще се монтират нови мантинели и парапети.
Част от работата по мостовете не може да бъде извършена в условията на движение, затова е планирано отсечките около трите реконструирани моста да бъдат затворени. Конкретните участъци със затворено движение, времевият период и предвидените обходни маршрути в момента се съгласуват с отговорните за това институции (АПИ, КАТ, местната администрация и други).
Получихме уверения от изпълнителите на проекта, че велинградчани ще бъдат своевременно информирани, когато датите за временно затваряне на пътните участъци бъдат уточнени. Вестник “Темпо” ще продължи да следи темата и ще съобщи за промените в движението.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води