Велинград - online - Емилия Хаджиева спечели “Сребърна писалка” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Емилия Хаджиева спечели “Сребърна писалка”
Публикувано 2011-04-25 22:18:56 от темпо

Емилия Хаджиева, седмокласничка от ОУ “Неофит Рилски”, спечели голямата награда “Сребърна писалка” в тазгодишния ученически конкурс за най-красиво писано великденско яйце. “За Великден аз ще пиша яйцата, мама ще ги боядисва”, каза победителката пред в. “Темпо”. Емилия се е запалила по писането на яйца благодарение на учителката си Катерина Арсенова и вече работи с писалката като истинска бъдеща майсторка.

На 18 април в Общинския детски комплекс се събраха 83 ученици от 7 училища плюс двете школи “Ръкотворци” към ЦДГ “Радост” и “Мечтатели” към ОУ “Георги Бенковски”. В организирането на традиционния конкурс се включиха ОДК, Историческият музей и общината. Както всяка година основен спомоществувател и радетел на идеята беше фирма “ПЕТ” с президент Петър Русев, която осигури материали за конкурса и направи великденски подарък за всеки от участниците. Щедра почерпка за децата отново предостави фирма “Премиера 297”, а поздрав с песни и танци отправиха възпитаниците на Музикална школа “Звънче” и Клуб за спортни танци “Импулс”.
Всеки от участниците в конкурса вложи максимум въображение и умение, за да направи най-красивото великденско яйце, спазвайки традиционните за Чепинския край техника, рисунък и орнаменти. Не беше лека и задачата на журито, което трябваше от многото хубави да избере най-хубавите великденски яйца. В журито участваха майсторката Гера Герасимова, зам.-кметът Валентина Цветанова, директорката на музея Снежана Велева, етнологът Георги Куманов и директорката на ОДК Марияна Зинкова.
Наградите на победителите връчи г-жа Цветанова. В отделните възрастови групи тазгодишния конкурс спечелиха:
I възрастова група: 1. Илиян Пенев, 2- Елена Папазова, 3. Снежана Запрянова, поощрителна награда - Петя Кишева
II възрастова група: 1. Магдалена Паскалева, 2. Стоилка Бозева, 3. Десислава Касапова, поощрителна награда - Светлена Николова
III възрастова група: 1. Никол Манева, 2. Ваня Калоферова, 3. Елена Бекташева, поощрителна награда - Михаил Кънев
Специални награди получиха участниците от школата “Ръкотворци”: първо място за Полина Ангелова, следвана от Николета Старкова и Иванка Маринова, а поощрителна награда за Ани Ушева.
Конкурсът, който е най-яркото доказателство как се пази и продължава традицията в писането на великденски яйца, бе наблюдаван с голям интерес от американския майстор на резбовани яйца Брайън Бейти и от Рожен Льобуш - фотографка от Франция, която в рамките на няколко дни засне поредица от снимки на тема великденски яйца от Чепинско.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води