Велинград - online - ПОЩА: Кой ще се сети за тези стълби? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПОЩА: Кой ще се сети за тези стълби?
Публикувано 2011-04-25 22:53:24 от темпо

Здравейте, в-к “Темпо”,
Пиша ви възмутен от трагичното състояние на стълбите, водещи от ул. “Цар Самуил” (до игрището на ПГИТ “Ал. Константинов”) към паметника на Вела Пеева и “Кисловодск”.

В горната си половина стъпалата са полуразрушени или изобщо липсват и на тяхно място се е образувала пътека от преминаващите хора. Положението е такова от доста години и става все по-лошо. Може би отчасти се дължи и на некачественото строителство (няма арматура в бетона на стъпалата), но това не оправдава никой от отговорните институции за тяхното безхаберие. В унисон с извършващите се ремонти на парковете във Велинград никой от община Велинград не се сети да се заделят ресурси и за ремонтирането на тези стълби, използвани от множество граждани като най-пряк към техните домове, работа, училище, разходка и отдих в гората. Като споменем и факта, че в близост се намират два от луксозните Спа хотели в нашата Спа столица, така те още по-ярко контрастират и се набиват в очи.
Чрез в-к “Темпо” се надявам този сигнал да стигне и до отговорните общински органи, които да предприемат адекватни действия за решаването на проблема.
Павел Александров.

От редакцията: Проверихме на място сигнала на г-н Александров. Снимките говорят сами по себе си - от някогашните стълби днес има само тук-там останали стъпала. Паралелно с това стълбище има и друго, което от ул. “Самуил” извежда на детската площадка в общинския парк до “Бор” - то видимо е в по-добро състояние. Възможно е общината да преценява, че на това място няма нужда или че не може да поддържа двете стълбища. В такъв случай обаче трябва да се помисли разрушеното стълбище да бъде премахнато, а мястото да се разчисти, защото освен грозни, в момента стълбите са и опасни. Разбира се, по-добър е по-трудният вариант - стълбите да бъдат ремонтирани и да продължат да се ползват от велинградчани и туристите. В седмицата след Великден ще търсим мнението на общината.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай