Велинград - online - Магдалена Белухова: В Копенхаген си “сверихме часовника” с европейската нaука 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Магдалена Белухова: В Копенхаген си “сверихме часовника” с европейската нaука
Публикувано 2011-04-25 23:03:35 от темпо

Магдалена Белухова от 1993 г. е учител с първа степен по химия и биология в ПГИТ “Алеко Константинов”. Тя е една от седемте, избрани с конкурс учители, съставляващи отбора на България на Европейския форум на науката “SCENCE ON STAGE”, който се проведе от 16 до 19 април в столицата на Дания Копенхаген.

- Г-жо Белухова, разкажете за форума в Копенхаген.
- В него взеха участие 300 учители от 27 страни на Европа и Канада. Идеята на форума бе преподавателите по природни науки (физика, химия, биология) да споделят опит и идеи и да се опитаме да решим заедно проблемите на съвременната педагогическа работа. Нашето представяне е включено в сборника за най-добрите проекти на Европа за 2011 г. Аз бях заедно с двама университетски преподаватели и колеги от Априловската гимназия, от двете софийски езикови гимназии и от Природоматематическата гимназия в Плевен. Проектът включва работа, която съм извършила с моите ученици и колеги в продължение на 5 години.
- Как стана така, че вие бяхте избрана за член на отбора на България?
- Участвах в националния конкурс “Наука на сцена” с разработена тема “Ние учим за природата с любов”. Тук трябва да отбележа, че това мое участие в конкурса бе предшествано от много добри резултати от държавните зрелостни изпити, от признанието, което получих през годината на три национални и един международен форум. Получих с моите ученици две оценки отличен 5.50 и спечелихме две места във ВУЗ от националното състезание по природни науки в Кърджали. Участвах в национални конференции по биология с доклад и публикации в научен сборник, за да се стигне до участието ми в националното състезание с проект за международното изложение на науката в Копенхаген и открито представяне пред обществеността във Велинград, проведено на 16 март в залата на нашата гимназия. Аз съм “за” учителите да имат широка професионална подготовка, а новаторските идеи са моят стил на работа. Партньорството и сътрудничеството с родителите винаги ми е помагало за преодоляване на сложни проблеми с деца, както и работата ми с настоятелството и неправителствени организации. - Как оценявате форума “Наука на сцена”?
- С една дума - предизвикателство. Това значи, че клуб “Интелект”, който вече стана на 16 години и колегите даваме всичкото си време за развитие на учениците. За тези 5 години ние работихме по около 20 проекта, в които обединяващото бе представянето им на национални и мждународни състезания по природни науки. Искам да спомена имената на вече бивши членове на “Интелект”, които са моя и на гимназията гордост, защото някои от тях са наши колеги: Красимира Чачева, инж.Камен Шолев, Стефан Божков, Мария Линчева, Николай Касопов, Елена Маврова, Ина Църенска, Петя Владимирова, Ваня Кочева, Благо Нонев, Иван Пелев, Вероника Денизова, Николай Пухалев, Николина Божкова. Днес децата, които продължават работата, са: Бернардин, Спаска, Иванелия, Никола, Васка, Севина, Мариян, Васислава, Нели.
- Какво ви даде участието на научния форум в Копенхаген?
- Даде ми най-вече информация за работата на колегите от Европа и Канада. Даде ми възможност да си “сверя часовника” и да имам правилна представа на какво ниво в момента е нашата и европейската наука. Логото на форума бе “Синхрон на умове и сърца”, което пък отговаря на нашата тема “Ние учим за природата с любов”. И тук ще спомена имената на колегите, без които успехът ми не би бил възможен: директорът инж.Табаков, зам.-директорите инж. Тодорка Ланджова и Снежана Похлупкова, колегите Елена Гергова, Люба Сергева, инж.Ваня Грънчарова, Венета Папанова, Александър Даскалов, Илия Тупчев, Александър Кочев, Йорданка Николова, Ели Тоскова.
- С какво Копенхаген ще запомни България и ПГИТ “Алеко Константинов” Велинград?
- Горда съм, че в представянето на научния форум “Наука на сцената” в Копенхаген пише: “Магдалена Белухова, ПГИТ “Алеко Константинов” Велинград, България”. Доволна съм, че при работата ми с 300 колеги от Европа и Канада в една от елитните гимназии на Дания, аз през цялото време работих и се чувствах все едно съм в нашата гимназия. Така спокойна и уверена бях. И ще спомена, че на нашия български щанд имаше сладка пита с мед и гевреци, дар от Илия Линчев, солена пита и шарена сол от Людмила и Илолетеса, писани яйца, дарени от Лиляна Похлупкова и Невена Папаркова и още наши работи.
Използвам предоставената ми възможност и пожелавам Светли празници, живот и здраве!
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай