Велинград - online - Общината слага таван на цените на такситата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината слага таван на цените на такситата
Публикувано 2011-04-25 23:05:05 от темпо

На сесията на 28 април Общински съвет - Велинград ще обсъди и определи максимални цени за таксиметров превоз на пътници. Това е ново правомощие на съветниците, което им бе дадено със Закона за автомобилните превози.

Предложението на Общинска администрация е максималната цена за таксиметров превоз по дневна тарифа да е 1 лев за километър. За нощна тарифа цената се вдига до 1.20 лева за километър пробег. Така определените цени ще са валидни за териотирията на общината, за която е издадено разрешителното за извършване на таксиметрова дейност.
В момента повечето от такситата във Велинград возят на значително по-ниски цени - 0.70 и 0.80 лева/км съответно за дневна и нощна тарифа. Част от фирмите спестяват на клиентите си телефонното обаждане и таксата за повикване, за да бъдат конкурентни. Засега цените на таксиметровите превози във Велинград не са повишени, въпреки голямото поскъпване на горивата.
Някои от общинските съвети в страната вече определиха пределните цени. В Смолян дневната тарифа е 1 лев, а нощната 1.10 лева/километър. В Хасково са се спрели на 1.35 лева/километър, а във Видин на 1.30 лева/километър.
При определянето на максималните цени за Велинград местният парламент ще трябва да отчете и позицията на таксиметровите фирми и шофьори. Още повече, че веднъж определени, праговете ще могат да се актуализират само веднъж годишно.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води