Велинград - online - “С дъх на смола” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“С дъх на смола”
Публикувано 2011-05-03 08:34:48 от темпо

През лятото на 2011 г. сдружение “Байкария” организира поредица от образователни лагери в рамките на програмата “С дъх на смола”. Образователните програми имат неформален характер и са насочени към деца и младежи на възраст 12 - 18 години от района на Велинград, Ракитово и Батак. Лагерите се провеждат в района на местността “Беглика” и имат за цел изграждането на личностни качества - отговорност при вземане на решения, работа в екип, комуникативност, навици за живот сред природата и умения за ориентиране с карта, запознаване с биоразнообразието в този район.

По време на лагерите децата имат възможност да усвоят базови умения, свързани с бивакуване сред природата, плаване с кану в спокойни води, планинско колоездене, катерене и работа с въже, разпознаване на растителни и животински видове.
Местността “Беглика”, където се провеждат лагерите се намира на около 1500 м.н.в. в западни Родопи, на 45 километра от Велинград. Този район е известен с добре съхранената природа, високопланинските езера и богатото си биоразнообразие. По тази причина обектът е включен в общоевропейската база данни за местата от най-висока природозащитна значимост на континента. Именно съчетанието на добре съхранено биоразнообразие и красива природа прави Беглика чудесно място за провеждане на образователни програми и работа с деца.
Лагерите, които ще бъдат проведени през това лято, са с продължителнот 6 дни, а предвидените начални дати са: 26 юни , 10 юли, 24 юли, 7 август и 28 август.
Повече подробности относно предстоящите лагери и условията за участие ще бъдат представени пред заинтересованите деца и родители през месец май. Първите подобни срещи за предвидени за 4 май в СОУ “Васил Левски” (конферентна зала – 17.00 ч.) и 5 май в СОУ “Кирил и Методий” (фоайето на училището – 17.30 ч.). Срещите са открити и всички заинтересовани могат да присъстват и отправят своите въпроси към организаторите.
Повече информация за дейностите, реализирани от сдружение “Байкария”, можете да откриете в интернет на www.bikearea.org и www.beglika.org или на електронна поща bikearea@gmail.com
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води