Велинград - online - Как се сбъдна една детска мечта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как се сбъдна една детска мечта
Публикувано 2011-05-03 08:38:36 от темпо

Екипът на Дневния център за деца с увреждания “Надежда” осъществи своя инициатива, свързана с организиране на изнесена форма на занимания извън града с една нощувка.

На 20 и 21 април 2011 г. групичка от десет деца заедно със своите госпожи Анна Табакова, Васка Влахова, Здравка Гугалова в 9.30 ч. отпътувахме за гр. Якоруда. С искрици в очите останалите деца ни изпратиха, като ни поляха вода със здравец с пожелание за лек път. Те ни махаха за довиждане, докато микробусът не се скри от погледа им. По време на пътуването спряхме на Юндола, където малките пътници се насладиха на планинския пейзаж.
Бяхме топло посрещнати от персонала на хотел “Хелиар”. Занимания проведохме и на открито, разходихме се из града. Нашите възпитаници показаха, че вече знаят как да се държат на обществени места. На детската площадка бяха много щастливи и ентусиазирани. След като се прибрахме в хотела, децата плуваха на воля в минералния басейн. Показаха своите социални умения, научени в Дневния център – те се хранеха културно, сами подбираха дрехите си, сами направиха вечерен и сутрешен тоалет, оправиха леглата си, общуваха по- свободно и дискутираха интересни за тях теми.
Децата играха в двора на хотела, на детската площадка с топки, федербал и направихме много снимки за спомен. В 14.00ч. отпътувахме от Якоруда щастливи от приключението и си пожелахме отново да се върнем там.
Мероприятието се финансира от благотворителната изложба-базар за 1 юни и спонсорството от “ВИРГ” ЕООД с президент Иван Бояджиев, който пое двудневното пребиваване на десетте деца, за което искрено му благодарим. Дано и други спонсори последват неговия пример.
Това е първият, но сполучлив опит за изнесена форма на занимания извън града - една сбъдната мечта, която донесе много положителни емоции, усмивки и незабравими спомени.
Васка Влахова, възпитател в Дневния център

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай