Велинград - online - Живей, приятелю! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Живей, приятелю!
Публикувано 2011-05-03 08:39:25 от темпо

85 години - поток от живота ти се влива в реката на времето. Всяка капка от него е чиста и прозрачна, е отблясък, чертица от твоя образ, който не би се побрал и в най-умален вид в краткото ми слово.

Знам, ще ме упрекнеш, че стилът ми е приповдигнат, хвалебствен. Но нима съм виновен за следата, оставена след тебе, за онова, което си всъщност? И нека ти припомня: имаш сложен живот, многостранен, наситен с дълбоки преживявания, драматизъм, тревоги, успехи, разочарования и болки, причинени от свои и чужди, в едно забързано, противоречиво, объркано време с непредсказуеми лични и обществени съдби, прояви, явления и събития.
Ти не си просто гражданин, съзерцател, равнодушен наблюдател, затворен в еснафски семеен кът. Неспокойна, бурлива душа си ти, приятелю. Иначе си внимателен, търпелив, толерантен, отстъпчив, човечен. Но си твърд, безкомпромисен, изправиш ли се срещу неправдите, своеволията, демагогията, измяната. Ненавиждаш, разобличаваш, осъждаш ги устно и с талантливото си перо на публицист и психолог. Критиката, на която подлагаш недъзите на съвременното ни общество, лицемерието и престъпността на някои политици и управници, е аргументирана, остра и смела. И с добри намерения. Даваш ценни препоръки и ходове за по-близко и по-безболезнено, достойно съществуване на всички в разноликото ни общество. Анализите, обобщенията и прогнозите, правени от тебе, се потвърждават от самата обществена действителност.
Партизанин от въоръжената борба срещу фашизма, боец във Втората световна война, полковник, дългогодишен висш ръководител и деятел в областта на културата в Българската армия. И твоите воински, естетически и психологически знания и умения ти категорично, професионално изявяваш във вестници, списания, в собствени брошуи, сценарии за документални филми и като консултант на игрални филми, влезли в българската класика. За тази си богато съдържателна дейности ти си удостоен с високи държавни отличия.
И не на последно място. Ти си нашият желан събеседник: ерудиран, ненатрапчив, скромен, обикновен в отношенията си към нас. Непринудено ни извеждаш от скуката, ежедневните битови теми и с увлекателното слово ни ободряваш, откриваш ни нови хоризонти, вдъхваш ни надежда и оптимизъм...
Ти си носител на свежи, оригинални идеи за културното развитие на Велинград, много от които се осъществиха. Ти си просто истински приятел, другар, човек, велинградчанин.
Желая ти здраве, да тече потокът на живота ти. Живей, приятелю, живей!
Ангел Горанов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води