Велинград - online - Празник на хоровото пеене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празник на хоровото пеене
Публикувано 2011-05-03 09:00:55 от темпо

Има ли почитатели хоровото изкуство днес? С дати 29 и 30 април 2011 г. пълният салон на читалище “Отец Паисий” във Велинград даде категоричен утвърдителен отговор. На четвъртата поред хорова среща домакините от хор “Николай Гяуров” - Велинград поканиха хоровете “Ален мак” от Благоевград, “Орфей” от Враца, “Добри Христов” от Перник, “Средногорски звуци” от Стара Загора и състава за руски песни “Ивушки” от Първомай.

Хоровата среща бе открита от заместник-кмета Валентина Цветанова, а на финала кметът Иван Лебанов поднесе цветя, грамоти и плакети за всеки от гостуващите състави. Така общината показа подкрепата си за празника на хоровото пеене, в какъвто се превърнаха двата концерта.
Вечерта на 29 април на сцената се изявиха “Ивушки” от Първомай с любими и популярни руски песни и хористите от Стара Загора. В концерта-матине на 30 април сутринта пяха хоровете от Перник, Благоевград, Враца и Велинград. Изпълненията показаха професионално ниво, много труд и любов към хоровото пеене, а под диригентството на Момчил Томов хор “Николай Гяуров” зарадва публиката с новости в репертоара и творческо израстване.
За проява като тази е много важна оценката на гостите. Председателят на читалище “Н. Вапцаров” - Благоевград Тома Манасиев сподели: “Възхитително е това, което прави велинградското читалище с помощта на общината. За съжаление ние в Благоевград нямаме такъв отклик от нашия кмет. Похвално е, че хоровото изкуство се радва на такава популярност и се поддържа духа му. Радваме се на добър прием във Велинград и идваме с най-голямо удоволствие, за което благодарим на г-н Цветан Котев”.
В същия дух прозвуча и оценката на Бойчо Димов, диригент на спечелилия велинградската публика хор “Орфей” от Враца: “Отдавна желаехме да участваме в тази хорова среща и сега се сбъдна мечтата ни. Не само аз, а и хористите дойдохме с високи очаквания, които се оправдаха. Два дни живяхме с атмосферата на този празник и това ни дава импулс за бъдеща работа. Много хубаво е, че срещата няма конкурсен характер, това освобождава от напрежението и помага за създаване на хубава атмосфера. Ще очакваме нова покана и ще се радваме да пеем отново във Велинград”.
Велинградският хор “Н. Гяуров” ще върне визитите във Враца и Благоевград. А традицията на хоровите срещи във Велинград ще продължи - това е категоричната позиция на председателя на читалище “Отец Паисий” Цветан Котев.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води