Велинград - online - Мариам продължава златната щафета на “Звънче” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мариам продължава златната щафета на “Звънче”
Публикувано 2011-05-03 09:05:01 от темпо

От 21 до 25 април 2011 г. в унгарския град Веспрем се проведе за пети пореден път международният детски младежки фестивал “Пролетни игри”. В него взеха участие 1000 деца от 50 градове на 9 държави: Русия, Германия, Италия, Украйна, Молдова, Грузия, Израел, България, Унгария.

Единственият участник от България бе възпитаничката на велинградската Музикална школа “Звънче” Мариам Маврова. Тя участва в оспорвано състезание с представители на Русия, Германия, Молдова и Израел в първа възрастова група, категория ”Естрадно пеене”. С великолепните си изпълнения на българската песен “Клоунът Максим” по музика на велинградчанина Васил Делиев и на английската песен “Когато погледна теб” от репертоара на Майли Сайръс Мариам Маврова спечели златен медал. Това й осигури участие в галаконцерта на фестивала и покана за участие на подобен фестивал в Италия.
Мариам Маврова се оказа достоен наследник на Емил Шулев и Вили Бъсина. Вили е в Музикална школа “Звънче” от осем години, а Емо от пет. Двамата възпитаници на Йорданка и Иван Казалиеви са спечелили 17 медала, плакети, статуетки и дипломи. Те са абсолютните лауреати на Националния конкурс “Орфеева дарба” в София. В три поредни години печелят и едновременно с него (в две поредни години) призовите места на международния конкурс в Петрич “Изгряват звезди”. Това им осигури записи в BTV и TV7.
В продължение на две поредни години заедно със “звънчетата” Христина Влахова и Анелия Рачева те гостуваха на Българския културен институт и българското посолство в Берлин.
През 2010 г. в нашия град се проведе Първият международен конкурс за забавна песен “Дъга над Клептуза”. Вили и Емо са носители на 4 медала от този конкурс - индивидуално, като дует и като квартет. Химнът, който носи името на конкурса “Дъга над Клептуза”, е по музика и аранжимент на Иван Казалиев и текст на Стойна Стоянова, Стоилка Пещерска и Емил Шулев.
Златното отличие на Мариам Маврова e доказателство, че златната щафета продължава. То е и ценен подарък за 15-годишнината на “Звънче”, която ще бъде отбелязана с голям концерт на 5 май 2011 г. (четвъртък) в 18 часа в читалище “Отец Паисий”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай