Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.05.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.05.11
Публикувано 2011-05-03 09:19:00 от темпо

ОСПОРВАНЕ Съветниците потвърдиха решението си за изработване на помощен план за имот в м. “Бабино бръдце”. То бе върнато от областния управител като незаконосъобразно, тъй като става въпрос за зелена площ, която не може да бъде ползвана за други цели. Според съветниците решението не представлява разпореждане с публична общинска собственост, а само дава начало на процедура.


СОЦИАЛНИ Приети бяха отчет за 2010 г., план за развитие на социалните услуги в Община Велинград за 2011 г. и стратегия за периода 2011-2015 г. Утвърден бе и нов състав на Обществения съвет за социални дейности, чийто членове са: Дияна Кехайова, Венко Бозев, Недялка Стефанова, Павлина Масларова, Сашка Жекова, Елена Муртина, Елена Янева-Зисова, Дима Пеева, Величка Симеонова, Елена Канлиева и Катя Славова.

ТАКСИТА Общинският съвет определи максимални цени за таксиметров превоз на пътници, валидни за територията на общината. При първоначално предложение за 1.00 лв./км дневна и 1.20 лв./км нощна тарифа, съветниците решиха максималната дневна тарифа да е 0.90 лв./км и нощна 1.10 лв./км.

ПАВИЛИОНИ Със 17 “за” съветниците разрешиха на “Паркинги и гаражи” да разположи 4 павилиона на границата между паркинга на площад “Свобода” и Културния дом. Против идеята бяха ГЕРБ и БСП, като представителят на Общинския съвет в дружеството Тома Пачалов каза, че години наред “Паркинги и гаражи” не показват печалба, а с поставянето на павилионите ще се намали броя на нужните в центъра паркоместа. Гл. архитект Тодор Енев съобщи, че кметът Иван Лебанов и ОА не подкрепят предложението, още повече, че преди години общината премахна 11 павилиона от това място, а след това и от триъгълната градинка. В защита на павилионите се изказа известният като привърженик точно на обратната кауза Александър Гагов - с мотив, че точно тези павилиони ще бъдат временни и ще бъде красиво. Съветниците гласуваха четирите павилиона да са по одобрената визия, ще се ползват за кафенета и бързо хранене.

БАСЕЙН Отпуснати бяха 11 000 лева за разплащане на доставката и монтажа на автоматично управление на компенсаторен резервоар на Закрития плувен басейн по изисквания на Министерството на спорта. Сумата ще бъде осигурена от Програмата за придибиване на ДМА за 2011 г.

ЦВЕТЯ В качеството си на собственик Общинският съвет даде съгласие наемателят на общинските цветни оранжерии “Голден груп” ЕООД - Иван Златанов да изгради търговски център за цветя и биопродукти. Центърът ще има площ 60 кв.м. и ще е на два етажа.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай