Велинград - online - Николай Гяуров отново в своето училище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Николай Гяуров отново в своето училище
Публикувано 2011-05-09 22:23:15 от темпо

Николай Гяуров се върна в училището, наследник на старото школо в Лъджене, в което е учил. По идея на класната Венета Цанова и на преподавателката по музика Траяна Белухова учениците от VI “б” в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” посветиха своя час на класа на именития ни съгражданин.

Шестокласници видяха откъси от документалните филми “Откраднати мигове” и “Армейски таланти” и с интерес проследиха миналото на познати и днес места и хора от Велинград. Специален гост бе авторът на книгата “Николай Гяуров - момчето от Велинград” Михаил Алексиев. Той разказа за детските и младежки години на бъдещия световно известен оперен певец, започнали от една малка стая зад църквата в Лъджене и преминали през училището в селото, духовия оркестър на Ангел Герин и театралния състав към читалището, Плажа и отборите по футбол и волейбол. Във вашето училище са учили бележити оперни певци като Николай Гяуров, Иван Масларов и Петър Гугалов, каза г-н Алексиев. В присъствието на помощник-директорката Невена Ролева той направи предложение в СОУ “Св. св. Кирил и Методий” да бъде направен специален кът за Николай Гяуров като част от благодарността, която Велинград дължи на неговия талант.
Свой щрих към образа на Н. Гяуров прибавиха и шестокласници. Те изненадаха М. Алексиев с две интервюта, посветени на диригента от световна величина Херберт фон Караян, който преди години гостува във Велинград по лична покана на Николай Гяуров. Иван Личев разказа как неговият дядо д-р Личев е лекувал Караян, който въпреки инсулта бил изключително усмихнат и жизнен и дори успял за 2-3 дни да “прескочи” от Велинград до Япония. За престоя на големия диригент в Лечебно-възстановителната база на Народното събрание децата научиха повече от интервюто с управителката Красимира Малакова.
След часа г-жа Ролева каза, че приветства идеята и в училището ще бъде създаден кът за Николай Гяуров.
Темпо

С много настроение, смях и веселие СОУ “Св.св. Кирил и Методий” даде старт на програмата, посветена на патрония празник 11 май. Празненствата започнаха с музикално надиграване между трите шести класа, като всеки от тях представи своя интерпретация по известната песен “Чуй ме, Дилмано”. Журите с председател директора на училището Пламен Алеков класира на първо място идеята и изпълнението на VI “б” клас.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай