Велинград - online - Празничен ден Гергьовден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празничен ден Гергьовден
Публикувано 2011-05-09 23:13:01 от темпо

Ден Гергьовден, 6 май, бе отбелязан подобаващо във Велинград. Официалната церемония по издигането на знамената на България и ЕС пред общината бе последвана от тържество пред паметника на загиналите в парка на църквата в кв. Лъджене.
Отец Иван извърши празничния водосвет, като първо поръси със светена вода новото знаме на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, а след това и официалните гости - депутата Ангел Даскалов, зам.-областния управител Ваня Минкова, председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз, заместник-кметовете на община Велинград, общински съветници, представители на политически партии.
В словото си зам.-кметът Валентина Цветанова поздрави първо офицерите от запаса, ветераните от войните и военноинвалидите. Тя призова в деня на Свети Георги Победоносец да помним и тачим светлата памет на всички, които са защитавали Отечеството, да коленичим пред храбростта и бойната слава на Българската армия и да останем верни на заветите на загиналите за свободата и независимостта на България.
На паметника бяха поднесени венци и цветя от Общинска администрация, Общинския съвет, ГЕРБ, БСП, ЗНС, СОСЗР и Историческия музей.
Час по-късно празничното честване на Гергьовден продължи в кв. Чепино. От рано в църквата “Свети Георги” се стекоха много хора, за да запалят свещ на храмовия празник и да опитат от традиционния курбан за здраве и берекет. Тази година към празничната програма бе прибавен и международен фолклорен фестивал, който започна на 6 май от площад “Македония” в Чепино и създаде много настроение на публиката.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола