Велинград - online - 23 дами основаха Лайънс клуб 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

23 дами основаха Лайънс клуб
Публикувано 2011-05-17 07:42:38 от темпо

23 дами записаха имената си сред основателите на първия във Велинград Дамски Лайънс клуб. Чартърното тържество се състоя на 13 май в конферентната зала на хотел “Аура”.
Девизът на създаденото през 1917 г. в САЩ Лайънс движение е “Ние служим”, тъй като членовете му поемат ангажимента чрез хуманитарни усилия да променят света към по-добро.
В момента Лайънс има около 45 000 клуба в над 200 държави. Велинград се присъедини към тях след 6-месечни организационни сбирки и срещи за популяризиране идеите на движението. Първоначалната идея е била за създаване на смесен клуб, но дамите явно се оказаха по-активни и ентусиазирани и засега клубът е само дамски.
По правилата на Лайънс основаването на нов клуб се спонсорира от вече съществуващ. Клуб-спонсор на чартирането на велинградския стана Лайънс клуб “Пазарджик-Тракия”, чийто представители присъстваха на тържеството. Г-жа Цвети Шопова, президент на спонсориращия клуб, поздрави дамите от Велинград за поставеното начало и за това, че хора, които правят добро, се обединяват.
Поздрав към Дамски Лайънс клуб - Велинград отправи дистрик-управителят за България Стефан Христов. Заедно с паст дистрик-управителя Петър Малашев той лично връчи на основателките на клуба техните значки.
Поздравителен адрес до новия клуб изпрати кметът Иван Лебанов, който пожела общината и дамите да си сътрудничат в социалната сфера, борбата с наркоманиите и екологията. Поздрави и красива кошница с цветя изпратиха приятелите на клуба Дафинка и Асен Иванови.
Президент на Дамски Лайънс клуб - Велинград е Боряна Петричева, която гарантира, че клубът ще бъде прогресивна сила в нашето общество и ще покаже истинския смисъл на мотото “Ние служим”. В Управителния съвет на клуба са: д-р Любка Дафова - вицепрезидент, Недялка Стефанова - секретар, Мая Кондарева - комендант, Веселина Кацарова - организатор.
Срещите на клуба ще се провеждат всеки първи и последен четвъртък на месеца в хотел “Аура” от 18 часа. Дамският Лайънс клуб “Велинград” е отворен за нови членове и всеки, който желае да се присъедини и да получи повече информация, може да се обърне към г-жа Б. Петричева.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай