Велинград - online - Да бъде мир - заветът на 9 май 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Да бъде мир - заветът на 9 май
Публикувано 2011-05-17 08:04:02 от темпо

На 9 май се навършиха 66 години от първия ден на мира след края на Втората световна война и 61 години от обявяването му за ден на Европа.
По традиция сдружение “Славяни” и сдружение “Русофили” във Велинград организираха с помощта на Руския културно-информационен център в София фотоизложба “Победата” и празничен концерт-спектакъл в залата на ОНЧ “Отец Паисий 1893”.

Фотоизложбата, която може да бъде видяна до 16 май във фоайето на читалището, бе открита от зам.-кмета Исмет Бабучи с думите, че 9 май е победа на живота над смърта, на доброто над злото. На празничния концерт-спектакъл в препълнената зала присъстваха кметът Иван Лебанов и зам.-кметовете Георги Янчев, Дияна Кехайова и Исмет Бабучи и общинските съветници Тома Пачалов и Борис Голомехов.
Организаторите на тържественото честване дариха с цветя ветераните-участници във Втората световна война и благодариха на кмета Иван Лебанов, ОНЧ “Отец Паисий 1893”, СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, СОУ “Васил Левски”, ОУ “Христо Ботев” и КСТ “Импулс”.
Тържественият концерт-спектакъл, посветен на 9 май - деня на победата, завърши с пожеланието “Нека бъде мир в душите ни и по целия свят!”.
Концертът бе своеобразна кулминация на тържествата за 9 май, който по-рано през ценя започнаха с издигане на знамената на България и Европейския съюз пред общината и с поднасяне на цветя пред двата паметника на загиналите боици в Лъджене. Слово за двойния празник произнесе кметът Иван Лебанов, който връчи медали от Централния съюз на антифашистите на 7 ветерани от Отечествената война Велинград.
Денят на Европа 9 май бе отбелязан и от възпитаниците на ОУ “Христо Ботев”, които организираха празник на чуждите езици в залата на Историческия музей.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води