Велинград - online - “Зорница” от надеждите до проблемите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Зорница” от надеждите до проблемите
Публикувано 2011-05-17 08:05:45 от темпо

С изпълненията на певческа група “Приятели на песента” с художествен ръководител Иван Пещерски на 14 май започна отчетно-изборното събрание на велинградската организация на Съюза на инвалидите в България “Зорница”. Гости на събранието бяха зам.-кметът Дияна Кехайова, председателят на СИБ в Пазарджик Кирил Анов и координаторът за регион Пазарджик Петя Маринова, от “Социално подпомагане” гост бе Петър Табаков, а от Бюрото по труда Петя Хрисчева.

Отчетен доклад за работата на общинската организация на инвалидите “Зорница” за периода 2006г-2010 г. прочете председателят Катя Славова. В него се обърна особено внимание на факта, че след влизането на България в Европейския съюз са нараснали вярата и надеждите за подобряване на отношението и живота на инвалидите. Специално място бе отделено на подписаното с кмета на общината Иван Лебанов споразумение за положително отношение и съдействие, за подпомагане дейността на общинската организация. Отчетено бе, че споразумението се е спазвало през отчетния период. Най-голямата придобивка през последните години е откриването на Клуба на инвалидите на бул. “Ал.Стамболийски”, както и откриването на клубовете в Сърница и Драгиново.
Много място в отчетния доклад имаше за решаването на едно от основните неудобства за инвалидите - фактът, че в нашата община няма никакви отстъпки за тях в градския транспорт. Обърнато бе внимание, че тротоарите в града ни са своеобразни паркинги за коли и предвижването по тях е невъзможно, при това не само за инвалидите. Работата на ръководството в бъдеще ще бъде свързана с осигуряване на превоз от общината за предвижване на членовете на съюза до клуб “Зорница”, за да може те да водят нормален съюзен живот, а също така и да се осигуряват работни места за инвалиди въпреки кризата.
Председателката Катя Славова подчерта колко важен е въпросът с осигуряване на асистенти за инвалидите и зам.-кметът Дияна Кехайова пое ангажимент да се търсят възможности за увеличаване капацитета на тази услуга, както и съдействие по наболели въпроси на общинската организация на СИБ “Зорница”. Броят на инвалидите надхвърля 3000 души и това е една съвсем не малка цифра за нашата община.
След изказванията на гостите и съюзните членове събранието преизбра за свой председател Катя Славова и за членове на Управителния съвет Мария Колчагова, Величко Ачев, Янка Пещерска, Катя Пещерска, Цветанка Алексиева и Елена Славова. За председател на Ревизионната комисия бе избрана Анна Марова.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води