Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.05.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.05.11
Публикувано 2011-05-17 08:19:38 от темпо

АБИТУРИЕНТИ Красиви, щастливи и събрали целия ентусиазъм на младостта дванадесетокласници се разделят с училището. Няколко училища вече проведоха прощалните тържества, тази седмица са матурите, а след това е ред на най-очакваното - абитуриентските балове. На снимката: дванадесетокласници от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” на патронния празник 11 май.
Снимка фотостудио “Класик”

ПЪТИЩА За ремонт на републиканската пътна мрежа в област Пазарджик през април са отпуснати 372 000 лева, съобщи областният управител Дончо Баксанов. Сред 19-те отсечки, предвидени за частичен ремонт, са Велинград - Сърница, Юндола - Белово, Костандово - Превала.

ПЕЩЕРНЯЦИ Българската федерация по спелеология ще проведе своя национален конгрес-събор от 21 до 24 май в местността Чукурска поляна. Съорганизатори на проявата, която ще събере пещерняци от цялата страна, са Община Ракитово и сдружение “Суткя”.

СРЕЩИ В община Ракитово се проведе среща със заместник-областния управител Ваня Минкова и началниците на Регионалния инспекторат по образованието Йордан Чалаков и на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” Димитрия Гърдева на тема активните мерки по стратегията за децентрализацията. Подобна среща предстои и във Велинград, като в нея ще се включат В. Минкова и началниците на РДНСК, РДСП, ОД “Земеделие” и ОД “Инспекция на труда”. Срещата е насрочена на 17 май от 10 часа в малката зала на общината.

ОРТОПЕДИЯ От 12 до 14 май в БЛЦ “Камена” се проведоха дни на българската детска ортопедия. Форумът бе открит от кмета Иван Лебанов и продължи с поредица от научни доклади, лекции и уъркшоп.

ПРОЕКТ Проект на община Велинград за иновативно културно събитие премина първия етап на класиране в Оперативната програма “Регионално развитие”. Проектът е наречен по Шекспир - “Светът е сцена, а всички ние сме актьори” и предвижда организиране на широка гама от арт събития.

НАГРАДА Майсторката на писани яйца Даниела Цопанова бе удостоена със специалната награда на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по време на международното туристическо изложение в Русе. Наградата се присъжда на г-жа Цопанова за опазването и развитието на местната традиция в използването на восъчната техника.

ТЕАТЪР Велинградският самодеен театър към читалище “Отец Паисий” участва в тържествата по повод 150-годишнината на читалището в Карлово с пиесата “Оркестър “Титаник”. Нашите самодейци готвят премиерно представление на новата си постановка “Само за мъже” по Дарио Фо за края на месец май, а след това са поканени на театралния фестивал в Каварна.

ПЛЕНЕР След успешното си представяне през октомври 2010 г., уредникът на общинската Художествена галерия Бранко Манушев отново бе поканен на международния пленер в турския град Коня. Междувременно велинградският художник участва с няколко свои живописни творби и в конкурс в Москва.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България