Велинград - online - Музиката и празниците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Музиката и празниците
Публикувано 2011-05-24 08:30:59 от темпо

Какво е детски празник без музика! Музиката е магия и емоция, тя е песен, танц. Музиката е всичко!!!
Празниците и развлеченията заемат особено място в детската ни градина. Неговата важна и съществена цел е децата да усетят общата емоция от предварителната подготовка до крайния резултат пред публика.

Обичам празниците в детската градина. Те са моята слабост, затова с толкова обич и старание ги подготвям. Те са като волната програма във фигурното пързаляне.
Празник-спектакъл? Това е вече гала представлението на децата. Завесата се вдига, спектакълът започва. Децата се представят в най-блестящата си светлина, защото това е моят, техният, нашият празник - на децата, на учителите и на родителите. Всички заедно го сътворихме и заедно го подготвихме.
Вярвам, че всяко дете е запазило спомен за Баба Марта, която връзва мартеничка на ръчичката за здраве и късмет; Дядо Коледа, който отваря вълшебния чувал с подаръци и лакомства за всеки; за мама с много обич - изказаха се най-милите думи, изпяха се най-нежните песни, изиграха се най-хубавите танци, подариха се най-красивите цветя.
С фолклорните празници ние осъществихме едно пътуване назад във времето към българското народно изкуство, сътворено от обикновените хора, предадено като завет на поколенията, събрало мъдростта на вековете.
Докоснахме се до “Магията на здравето”, “Чудесата на гората”, “Играта на водата”, Приказка за екологията”, “Приказни горски вълшебства” - неизчерпаем извор на радост и дълбоки преживявания, оставящи богати следи в детската душа.
А ето ги вече порасналите бъдещи първокласници. За последен път те се изявяват на голямата сцена. Ще остане завинаги в тяхното съзнание химнът на детската градина, кръшните български хора, последните аплодисменти и юбилейната торта. После лисваме менчето с вода и здравец,за да им върви по вода в живота. И пак родители, каки, батковци - усмивки и малко сълзи...
В ушите ми звучи една песен: “Няма, няма по-красиво, по-голямо и щастливо в този свят от детски смях!”. Ееех, а си мислех, че съм претръпнала от емоции. И така “по алеята на времето” вече 50 години. Честит празник, мили колеги!
Веселина Коева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай