Велинград - online - Сензорна стая сбъдва мечти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сензорна стая сбъдва мечти
Публикувано 2011-05-24 08:40:00 от темпо

Преди време по покана на директорката на Помощното училище “Д-р Петър Берон” в Ракитово Лазарина Янушева посетих тяхната стая “Миналото говори”. Сега училището има и сензорна стая, в която се почувствах като Алиса в страната на чудесата.

Сензорната стая е предназначена за релакс и възпитание чрез красота, емоция и аромати. В нея черната дъска е звездно небе. На прозорците има вълшебни пердета с елфи, които сбъдват желания. В ъгъла приглушено светят в различни цветове цилиндри, от които се носят свежи аромати, изпълващи сетивата с радост. Полусферата до тях е криво огледало за пространствено ориентиране. Над малкото легло е спуснат син балдахин и когато го погледнат, децата сякаш са под звездното небе, мечтаят и фантазират.
Психологът Дафинка Пачалова помага на децата да си представят, че това легло е вечерно поле, а със звездите над него могат да споделят чувства, емоции и страхове. А при тези деца те са много - страх за здравето, споделени и несподелени приятелства, несгоди в семейството.
Споделянето, нежната музика и ароматите помагат учениците да възпитават своите чувства и емоции, за да се справят по-добре в училище, а след това и в живота. Сега колективът на помощното училище има идея за сензорна градина в двора на школото, където и билките ще помагат на малките хора, както елфите и звездите.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай