Велинград - online - ОТЗВУК: Граждански подвиг 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОТЗВУК: Граждански подвиг
Публикувано 2011-05-24 09:07:18 от темпо

В брой 18-ти и следващия 19-ти на вестник “Велинградски Темпо новини” прочетох статиите “Равносметка за съграждането на три храма”. Искам да поздравя редакторката за чудесната публикация, с която прави по-известна дейността на инициаторите за строителството на храмовете, за техния граждански подвиг. Да! Граждански подвиг! Как иначе може да се назове това високо патриотично начинание? От историята на нашия край ни е известно как са строени каменската, лъдженската, чепинската, ракитовската и др. църкви. Известно ни е как са строени малките параклиси в нашия район. Но такъв случай като този - да се строят от едни и същи инициатори три храма с активно участие на население с различна религиозна ориентация, историята ни не е записала.

Безспорно уважение и признателност заслужават многото спонсори и помагачи , които с пари, материали и труд са допринесли за реализиране на това дело. За тяхната гражданска доблест – похвала!
Най-голяма е заслугата на инициаторите и особено на инж. Гено Пеев, доскорошен директор на Горско стопанство – Велинград. Смея да кажа, че без неговото участие и ръководство това голямо дело нямаше да стане. Бил е необходим много труд, постоянство, хабене на нерви и най-главното - ентусиазъм. Неговите позиции като директор на горско стопанство и подкрепата му от по-голямата част от трудовия колектив може би бяха от решаващите фактори. Видно от статията по-голяма част от спонсорите са служители от горското стопанство или граждани, чиято дейност е свързана с него. Личат също имената на бизнесмени, на които бизнесът е с горското стопанство. Съвсем нормално, иначе щеше да прави лошо впечатление.
След освобождаването на инж. Гено Пеев от длъжността му директор на горското стопанство (обществеността не разбра поради какви причини), строителството на недовършения най-голям храм - този на връх Острец почти замря. А новото ръководство на стопанството не продължи това дело. Да се надяваме, че за в бъдеще то ще даде своя принос за довършване и на този храм.
Ние от Дружеството за защита на Родопите поздравяваме инж. Гено Пеев и неговия екип. Пожелаваме им много здраве, за да работят на тово благородно поприще. Апелираме за оказване на помощ за завършване на строителството на храма на връх Острец, където от ранното средновековие е имало манастирски комплекс “Свети Георги”.
Георги Пашов, председател на Дружество за защита на Родопите

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола