Велинград - online - Спорните павилиони отиват на съд 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Спорните павилиони отиват на съд
Публикувано 2011-05-24 09:15:38 от темпо

Само 12 общински съветници дойдоха на обявената извънредна сесия на 18 май, за да гласуват в срок върнатото решение за поставяне на 4 павилиона на паркинга пред Културния дом по искане на фирма “Паркинги и гаражи”. Заради липсата на кворум заседанието бе отложено за 19 май, когато се събраха 17 съветници.

Решението бе оспорено като незаконосъобразно последователно от областния управител д-р Дончо Баксанов, кмета Иван Лебанов и съветникът от БСП Тома Пачалов. В мотивите си д-р Баксанов сочи правни несъответствия, а кметът Лебанов и Т. Пачалов пледират още, че двама от съветниците са гласували в полза на решението в нарушение на Закона за предотвратяване и установяване конфликт на интереси и че от морална гледна точка съветниците мерят с двоен аршин, тъй като преди време гласуваха за премахването на голям брой павилиони.
Единственото изказване по време на извънредната сесия бе на Александър Гагов, който бе вносител на спорното решение. Той заяви, че ще се види с Тома Пачалов в съда заради обвиненията за конфликт на интереси, защото не участва във фирма, наемател на “Паркинги и гаражи”. От своя страна Тома Пачалов запази мълчание в залата, но по-късно обяви, че е готов да подкрепи позицията си с факти пред съда.
Гласуването доведе до патова ситуация. За потвърждаване на върнатото решение гласуваха 11 съветници от ДПС, Зелена България и ВМРО; против бяха трима от БСП и ГЕРБ, а трима от ЗНС и БЗНС се въздържаха. Нужните 15 гласа не събра и вариантът за отмяна на решението, така че по него думата ще има съдът. Засега павилиони между паркинга и Културния дом няма да се слагат.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай