Велинград - online - 50 години ЦДГ “Радост”: По следите на времето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

50 години ЦДГ “Радост”: По следите на времето
Публикувано 2011-05-31 08:16:15 от темпо

Как да започна? Сякаш беше вчера!...
Това “вчера” бе през далечната 1974 г., когато започнах да работя като учител в детската градина. Връщайки се назад във времето, се виждам в ДГ “Арап-чал” - филиал на ДГ ”Радост” от 1961 г. Виждам колегите си все млади и амбициозни, виждам и първата ми директорка Катя Андреева – един изключителен професионалист и човек. Пред очите ми минават картини от нашето трудово битие - многообразие от трудности и успехи, грижи и всеотдайност.

Така беше в началото. Последваха години на реформи - нови сгради, нови колеги, нови директори. За да опиша преживяното през годините на прехода, няма да ми стигнат редовете, отделени от редактора на вестника. Ще открехна леко “завесата” за любопитния читател, за да вид какви чудеса са ставали и стават в нашата детска градина.
Ще видите едни весели деца да тичат на воля из една чудна гора - ту до “къщичката на Снежанка”, ту до “горската сладкарница”, ту до “Бялата скала”, ”Разсадника” и “Параклиса”. А в “Горския театър”? Какви са тези деца-артисти? Това са “козлетата”, а ето и тяхната майка. А на сцената - какви добри танцьори и певци! Виждате ли малките патета, калинки и водни капки?! Ето ги и децата в спортни екипи, готови за колокрос и състезателни игри. Можете да видите и учители в роли - Ружка дружка, котарак, лисица, а там един смешник показва фокуси.
Заповядайте, мили читатели, пътешествието продължава. Може да дойдете с нас до най-високата гара “Аврамово”, до близката планинска местност ”Гергевана”, ”Партизанска поляна”, Юндола, Клептуза, до София .
Надявам се,че където и по света да се намират сега нашите деца, те ще се връщат към спомена за ДГ ”Радост” с любов и признателност. А много от тях сега ни поверяват децата си! Какво по-голямо признание за нас от тяхното доверие!
Често хората ме питат колко съм богата, защо не съм се ориентирала към по-доходна професия. Какво по-голямо богатство, мили хора, от това да си близо до децата и това да е твоето призвание.
Таня Благова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола