Велинград - online - БСП мобилизира женския електорат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

БСП мобилизира женския електорат
Публикувано 2011-05-31 09:01:56 от темпо

В станцията на “Марица Изток” във Велинград на 27 май се проведе регионална среща на Обединението на жените-социалистки в БСП от Пазарджишка област, посветена на предстоящите през есента местни и президентски избори. 48% от състава на БСП са жени, а статистиката сочи, че нежният пол гласува по-активно в изборите. Точно заради БСП мобилизира женския електорат, който си е извоювал в устава на партията да бъде записано, че 40% от кандидатите в листите ще са жени.

В регионалната среща участваха Катя Николова - председател на обединението на жените-социалистки, член на ИБ и ръководител на направление “Избори”, Валентина Богданова - народен представител от Коалиция за България и председател на общопартийната контролна комисия и Даря Василева - координатор на БСП за областите Пазарджик и Смолян.
Създаденото преди 6 г. обединение на жените-социалистки се ръководи от Национален съвет, в момента има 213 местни клуба в страната и работи в тясно сътрудничество с групата на жените в Партията на европейските социалисти. Сега се провежда серия от семинари по теми като общата политическа обстановка и предизборните задачи, а след обявяване на конкретните кандидатури ще има нова серия срещи, за да бъдат подпомогнати предизборните стратегии и кампании по места. В предизборната кампания жените в БСП ще акцентират на социалните теми - безработица, проблеми на младите майки и децата, образование и здравеопазване. Най-потърпевши от политиката на управляващите в момента са жените, защото са най-засегнати от безработицата и бедността, изтъкна Катя Николова и допълни, че ще разясняват не само какво не е направено от ГЕРБ, а какво предлага БСП като алтернатива и програма за управление във всяка сфера.
Надежда местните избори са протекат като битка на идеи и платформи вместо на преден план да излиза купуването на гласове изрази Валентина Богданова, въпреки че не скри очакванията за “твърде нелесни избори” заради отношението и действията на управляващите. Жените в БСП са лидери на мнения, акумулират и защитават позиции и затова ще заложат на разговори по теми, които вълнуват цялото общество. На въпрос дали днес България има нужда от жена на президентския пост г-жа Богданова отговори, че една жена би внесла друг тип отношение към политиката и хората, но най-важно е да имаме добър президент - европейски ориентиран, авторитен, с отношение към духовността, тъй като огромна тревога буди агресиваната идея за опростачване, настанила се и в българската политика и тоталното неглижиране на науката и образованието. Тя се обяви против езика на омраза, агресия и противопоставяне, демонстриран от “Атака” и пожела в предизборната кампания този път да се борим за каузи, а не срещу някого.v Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай