Велинград - online - Съветниците пак предпочетоха конкурси вместо явни търгове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците пак предпочетоха конкурси вместо явни търгове
Публикувано 2011-05-31 09:05:33 от темпо

В община Велинград от години изборът по каква процедура да се отдава или продава общинска собственост е предизвестен - във всеки Общински съвет поддръжниците на конкурса са болшинство. Спор по темата се разрази и на последната сесия на 26 май, а резултатът отново е в полза на конкурса.

“Стига конкурси, нека не създаваме условия за непрозрачност”, бе тезата на Александър Гагов. “Да не отричаме конкурсите, не е имало нагласен конкурс!”, опонира Екатерина Каферинова. В спора се намеси и Златко Златанов, който направи най-запомнящото се изказване по време на сесията, изтъквайки, че съветниците са “мъдреците на този град; хората, които виждат нещата по-отвисоко” - те трябва да казват къде от какъв търговски обект има нужда.
С процедура конкурс общината ще продава поземлен имот за трафопост в района до хотел “Велинград” (“Гущера”), тъй като ще се търси фирма, лицензирана за ел. разпространение. Такъв лиценз има единствено “ЕВН”, а нейният представител г-н Кондев напомни на съветниците как при явен търг преди години Фидел Беев купа два трафопоста в Драгиново, но те и досега стоят неизползвани.
Ще бъде обявен конкурс и за отдаване под наем на общински магазин на ул. “Хан Аспарух” 22 с условие да продължи да се ползва като магазин за спортни стоки. Али Мареков настоя началната наемна цена да бъде 7 лева/кв.м. без ДДС и предложението му бе прието.
Общината ще продава чрез конкурс и 4 урегулирани поземлени имота в Медени поляни, предназначени за жилищно строителство.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води