Велинград - online - С “Радост” по алеята на времето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С “Радост” по алеята на времето
Публикувано 2011-06-07 09:02:49 от темпо

С поредицата от тържества ЦДГ “Радост” - Велинград отбеляза своя 50-годишен юбилей.
Справедливо бе децата първи да почувстват трепета на празника. На 28 май щедри слънчеви лъчи огряха двора на красивата детска градина - украсената сцена, игривия шадраван, усмихнатите цветни петунии, трептящите разноцветни флагчета. На входа гостите посреща огромна арка от разноцветни балони.
Развълнувани, децата заемат местата си и тръпнат в очаване за своя ден. След приветствие от директорката на детската градина Таня Голомехова бе даден старт на празниците. Първи на сцената се появиха талантливите артисти от театър “Чар” - Пловдив с интересни игри и забавления в обновените детски кътове - клоунади, танцувално шоу, занимателни игри и още много лудорийки, на които децата се наслаждават до насита. Специален поздрав децата получиха от вокалната група при СОУ ”Св.Св.Кирил и Методий” с ръководител Траяна Белухова. Празничният ден завърши с детско парти с много вкусни изкушения, осигурени от сладкарница ”При Бонбона”, “Меденка Любимка”, ЕТ ”Линчев”и др. А това беше само началото...
Дойде ред на тържествения ритуал за изпращане на децата от подготвителната група. Свидетелствата, които връчва директорката, са придружени с ласкави думи, похвали и пожелания към децата. Бъдещите първокласници от ЦДГ “Радост” получиха много и интересни подаръци и от екипа на “Office1 Superstore” във Велинград.
Денят приключи с вълнуваща среща на всички, работили през годините в детската градина и с много спомени. За всеотдайната си работа и любов към децата всички бивши колеги бяха удостоени с грамоти и юбилейни подаръци от детската градина. С минута мълчание се отдаде уважение към Катя Андреева - любим директор на работещит и децата в ЦДГ “Радост”.
30 май започна с тържествен юбилеен парад в двора на детската градина и водосвет, подарен от църквата „Св.Троица”. С благословия за много здраве и благополучие бе даден старт на тържествения парад. Децата дефилираха с празничните си костюми, представяйки се по групи за тържествено посрещане на знамената - българското, европейското и знамето на ЦДГ ”Радост” - толкова красиво и слънчево, колкото са децата в тази детска градина. Г-жа Голомехова официално откри паметна плоча ”50 години ЦДГ ”Радост” с послание към бъдещите поколения.
Незабравими емоции поднесоха децата-екопосланници, които пристигнаха с велосипеди и пуснаха балони с послания за опазване на природата. В “Алеята на времето” под надслов “Да посадим дърво - да подарим надежда!” всяка група посади свое дръвче.
Положителни емоции предизвика официалното рязане на лентата на спортните площадки за футбол, баскетбол и волейбол. Ритуалът бе извършен от шампионката по плуване на България Вангелина Драганова, която е възпитаничка на ЦДГ ”Радост”.
В мултимедийната зала бе подредена изложба на изделия на участници от школата “Ръкотворци”. А многобройните гости и децата опитаха от вкусотиите на коктейла, красиво подреден в приказния двор на детската градина.
На най-хубавия ден за децата - 1 юни се състоя тържественият шоу-спектакъл “По алеята на времето”. Залата на читалище “Отец Паисий” бе препълнена с развълнувани родители, баби и дядовци, близки и познати на малчуганите редом с официалните гости - заместник-кметовете на община Велинград, зам.-областният управител Ваня Минкова, директори на учебни заведения. Всички се насладиха на един неповторим спектакъл, в който децата от четирите възрастови групи наистина поведоха публиката по алеята на времето и разказаха с танц и песен за времето, когато в ЦДГ “Радост” са изживели своето детство баба и дядо, мама и татко, кака и батко. Като в калейдоскоп на времето тангото се сменяше с рок, хорото с брейк, а красивите костюми нямаха чет и превърнаха сцената в моден подиум. Децата се справиха чудесно с предизвикателството да бъдат артисти, певци и танцьори, а публиката се разтопи от удоволствие.
На финала Павел Гайдев в ролята на вълшебник прочете многото поздравителни адреси: от кмета Иван Лебанов, областния управител Дончо Баксанов, РИО на МОН, катедра “Предучилищно възпитание” към Софийския университет, Регионалното сдружени по предучилищно възпитание - Пловдив, БСП - Велинград, местните читалища и учебни заведения.
Огромна, красива и вкусна торта от “Мариам”, фойерверки и светлини - най-хубавият момент на всеки рожден ден ще се помни дълго от всички в ЦДГ “Радост” и от всички, които имаха щастието да споделят този истински празник.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води