Велинград - online - Солени суми за “паяк”-а 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Солени суми за “паяк”-а
Публикувано 2011-06-07 09:25:05 от темпо

Вече повече от месец “паяк” кръстосва улиците на Велинград и вдига неправилно паркираните автомобили. Надеждите на общината, че това ще има дисциплиниращ ефект върху шофьорите, в голяма степен се сбъдват. Движението по редица улици в централната градска част, задръстени преди от неправилно паркирани коли, сега се нормализира. Не са малко и шофьорите, които недоволстват от новия ред, защото местата за паркиране в центъра липсват или са в платената синя зона, където пък множество привилегировани ползват карти за безплатно паркиране.

Общата сума, която заплащат нарушителите, на които “паяк”-ът е вдигнал колите, е около 60 лева. От общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”, в чиято дейност са синята зона и контролът върху паркирането, поясниха, че нарушителите заплащат на наетата фирма 30 лева за “паяк”-а плюс 20 лева глоба за неправилно паркиране, които отиват в общинската хазна. Те дължат и още по 1.20 лев за всеки започнат час престой на паркинга, където се извозват автомобилите (в стопанския двор на “Стройком в ликвидация”). Така общата сметка стига към 60 лева, което е твърде солена сума, за да си позволиш да паркираш там, където не е разрешено.
Добре е шофьорите да знаят, че в почивните и празничните дни вероятността да бъдат хванати, ако нарушават правилата за паркиране, е двойно по-голяма - в тези дни във Велинград работят не един, а два “паяк”-а.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води