Велинград - online - Проблем са лошите пътища и кражбите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Разни: Проблем са лошите пътища и кражбите
Публикувано 2002-12-09 17:40:47 от Темпо

Вечерта на 6 декември в Центъра за бизнес и информация се проведе Вечер на Гърция. Събитието бе в чест 63-ма гръцки туристи от Аспровалта. Това е първата туристическа група, която пристига във Велинград след състоялата се през октомври визита на гръцки туроператори (тогава те направиха тур в няколко курорта по идея на Министерството на труда и програма “Джобс”). Гръцките туристи пристигнаха от Банско и отседнаха в хотел “Велина”. В ЦБИ Светлана Папукчиева ги посрещна с думите, че тяхното идване е добър знак, че отношенията между Велинград и Аспровалта ще се развиват. След това за тях пяха и свириха възпитаници на Ансамбъла за автентичен фолклор от Драгиново с ръководител Грета Кадьова. Гостите се включиха в концерта с изпълнения на техен ансамбъл, носител на златни медали от фестивали във Франция и Италия. Накрая домакините от ЦБИ предложиха дегустация на билков чай и сладка, произведени с продукти от разсадника в Драгиново.
Двама от гръцките туроператори споделиха пред журналисти, че туристите са много впечатлени от Банско и искат да се върнат там на ски и от възможностите за балнеология във Велинград. В същото време има две неща, които сериозно ги притесняват и спират да идват в България: лошите пътища, особено в планината, които задължително трябва да се оправят и опасността от кражби. Оказа се, че при визитата през октомври в Пловдив е била открадната колата на единия от туроператорите. “Тук е хубаво, ама - страх!” - така изглежда оценката на гостите.
Точно за да внушат на гръцките туристи повече спокойствие и за да им покажат, че във Велинград са добре дошли, от ЦБИ бяха поканили за вечерта представители на Община Велинград и на РПУ на МВР. За голямо съжаление поканата не бе уважена и така бе пропусната една възможност градът ни да покаже повече гостоприемство.
На въпрос дали ще има нови групи гръцки туристи, туроператорите отговориха: “Тези, които сме довели сега, ще са рекламата. Ако те кажат в Гърция, че са доволни, ще дойдат и други”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай