Велинград - online - 10 години дамска вокална група “Велина”: Песента ни събира 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

10 години дамска вокална група “Велина”: Песента ни събира
Публикувано 2011-06-14 07:59:33 от темпо

Дамската вокална група “Велина” към читалище “Отец Паисий” във Велинград тази година посреща своя десети рожден ден. Специално за юбилея групата, ръководена от Иван и Йорданка Казалиеви, подготвя голям концерт, който ще се състои на 22 юни от 18.30 часа в салона на читалището. В групата пеят 7 дами: Зоя Антонова, Маргарита Гергева, Йорданка Никова, Таня Иванова, Невена Стойнова, Ирина Балабанова и Ели Саздова. Спомени за изминалите 10 години и вълненията в навечерието на празника споделя г-жа Ели Саздова:


За нас, участничките в група “Велина”, десетте години от работата ни в областта на популярната песен минаха неусетно. Те ни донесоха много творческо вълнение и емоции. Това стана възможно поради факта, че изградихме един много добър колектив. Топлите взаимоотношения между нас изпълнителките и ръкводителите ни Иван и Йорданка Казалиеви направиха възможно успехите да ни съпътстват през всичките тези години. В никакъв случай не искаме да оставим впечатление за надценяване на изпълненията ни.
В началото бе доста трудно, но дългите години певческа дейност в Градския смесен хор (сега “Николай Гяуров”), вокалната работа, която продължи и в групата, не закъсняха да дадат резултат. Тук е мястото да кажа, че сем. Казалиеви ни подсигуриха идеални условия за работа с много уют и топлота. Г-н Казалиев е прекрасен творец, той сам прави аранжиментите и разработките за триглас на песните. Отличителна черта на изпълнението са слятостта на гласовете и предимно тригласните песни, които създават особената звучност и хармония.
Признанието за нашето изкуство дойде във вид на награди, грамоти, поздравления от нашата публика. Вече сме добре познати в град Валево, Сърбия, в Петрич на фестивала “Златен кестен”. Трета година участваме във фестивала на името на Георги Шаренков в Пазарджик. За трети път участваме и във фестивала “Нежни чувства” в Пловдив, където миналата година ни бе присъдено първото място.
В Коледните концерти, организирани от читалище “Отец Паисий” и във Велинградските културни тържества имаме силно присъствие.
Добри приятелски и творчески връзки имаме с групите за стари градски песни към НЧ “Васил Левски” в Пещера, със сдружението на велинградските жени “Нежна сила”, с Клуба на инвалидите.
Какво ни носи участието във вокална група “Велина”? На първо място добро приятелство и незабравими мигове на сцената - голямата радост, която виждаме в очите на нашите слушатели.
Благодарим на нашите ръководители Иван и Йорданка Казалиеви за всичко, което направиха за нас, за да просъществува група “Велина” през тези дълги и кратки 10 години - търпението, професионализма, топлотата, с която ни обграждат!
Благодарим на ръководството на НЧ “Отец Паисий”, без което нямаше да имаме тези успехи. Благодарим на учителя Димитър Мечев и на Зоя Антонова, които през далечната зима на 2011 г. ни събраха заедно и в резултат се получи това, което сме днес.
На всички, които обичат да ни слушат - благодарим от сърце!
Да бъдем живи и здрави и да продължаваме да пеем, защото песента ни събира и ни прави по-добри!
Ели Саздова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай