Велинград - online - Театърът спечели три награди в Каварна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Театърът спечели три награди в Каварна
Публикувано 2011-06-14 08:08:11 от темпо

Хубаво е, когато се изкачваш по стълбичката на успеха - всяко по-високо стъпало означава, че положеният труд в симбиоза с таланта е родил заслужен успех. Преди година самодейният театрален състав към читалище “Отец Паисий” спечели втора награда на фестивала в Каварна с пиесата “Оркестър “Титаник” на Христо Бойчев под режисурата на Мариус Донкин. А преди дни нашите актьори се завърнаха от 14-тия фестивал на любителските театри в Каварна с първа награда в категорията “Най-добър спектакъл”.

Велинградчани спечелиха в оспорваната конкуренция на 22 спектакъла на любителски състави от България, Македония и Сърбия. Комедията на Дарио Фо “Само за мъже” с режисьор Мариус Донкин донесе тъй желаната победа, в която самодейците вложиха наистина много репетиции, труд, напрежение, време и усилия, които са невъзможни без любов към театралната сцена и публика. На сцената в Каварна велинградските актьори играха буквално дни след премиерните представления на “Само за мъже” на 27 и 28 май. Въпреки това защитиха високото ниво на досегашните си представяния на фестивали от такъв род и дори го надминаха.
Редом до първата награда за най-добър спектакъл индивидуални отличия спечелиха Росица Паунова и Цветан Котев. За изпълнението на вдовицата в “Само за мъже” Росица Паунова завоюва втора награда за женска роля. В образа на Алдо Цветан Котев заслужи наградата за поддържаща мъжка роля. В категорията за водеща мъжка роля Павел Гайдев получи номинация за изпълнението си крадеца и водещия в комедията на Дарио Фо.
Равносметката за театралния състав към читалище “Отец Паисий” от фестивала в Каварна е още по-радваща заради факта, че тази значима оценка дойде от изключително авторитетно жури начело с проф. Надежда Сейкова. Тя определи спектакъла като “шампанското на фестивала” и специално отбеляза професионалната работа на режисьора Мариус Донкин.
Поздрави към велинградския театър отправи и кметът на Каварна Цонко Цонев. Впечатлен от участието на 9-годишния Мариян Георгиев от Каварна във финалната сцена на нашия театър, кметът се пошегува, че досега са трансферирали само футболисти, но ще помисли и за трансфери на артисти.
Честито за наградите от Каварна и нека “Само за мъже” да продължи все нагоре по стълбичката на успеха!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води