Велинград - online - Екскмет трябва да плати 205 000 лева на общината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Екскмет трябва да плати 205 000 лева на общината
Публикувано 2011-06-14 08:16:52 от темпо

На 10 юни 2011 г. в Окръжен съд - Пазарджик приключи наказателното дело срещу Атанас Водев, временно изпълняващ длъжността кмет на Община Велинград през 2005 г. Съдебната сага започна през октомври 2009 г., като окръжните съдии два пъти произнасяха присъди, които бяха обалвани пред Апелативен съд - Пловдив и той два пъти връща делото за преразглеждане в Пазарджик. Настоящата трета присъда, произнесена от Окръжния съд, отново не е окончателен и подлежи на оспорване пред пловдивския Апелативен съд.

С решението си от 10 юни 2011 г. Окръжният съд признава Атанас Водев за виновен, че като врид кмет е сключил неизгоден за общината договор с фирма “Транков БГ” ЕООД. Договорът е за извършване на ремонтни и строителни дейности за преодоляване на щетите от големите наводнения през лятото на 2005 г. 95% от стойността му е била авансово изплатена от общината на фирмата, а голяма част от заложените строително-ремонтни дейности за подпорни стени по река “Чепинска” и пътя Сърница - Орлино не са били изпълнени. Така е причинена вреда на общината в размер на 205 335 лева, реши съдът след поредица от заседания, разпити, експертизи и заключения на специалисти и вещи лица.
Окръжният съд осъжда Атанас Водев на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода условно - с изпитателен срок от 4 години. За срок от 2 години той е лишен от правото да заема длъжността кмет на населено място.
За причинените вреди екскметът трябва да заплати на Община Велинград парично обезщетение от 205 335 лева плюс разноските по делото в размер на 3250 лева, а на държавата такса от 8213 лева и разноски от 1126 лева. Така общата сума доближава 220 000 лева и е значително по-висока от първоначалната присъда, произнесена от Окръжния съд през 2009 г., която бе за около 28 000 лева.
Съдът обяви Атанас Водев за невиновен по обвиненията за престъпление по чл. 219 от Наказателния кодекс, който предвижда за длъжностни лица, неположили достатъчно грижи за повереното им имущество и последвали от това вреди, по-тежко наказание с лишаване от свобода за по-дълъг срок.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България