Велинград - online - Д-р Беличенова спечели приза “СПА мениджър” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Д-р Беличенова спечели приза “СПА мениджър”
Публикувано 2011-06-14 08:28:25 от темпо

Вторите годишни СПА награди донесоха заслужено признание за д-р Таня Беличенова от Велинград, която получи приза “СПА мениджър на 2010 година”.
На 6 юни 2011 г. в столичния хотел “Кемпински-Зографски” бяха връчени СПА наградите в 15 категории. Събитието, чиято главна цел е да популяризира България на европейската СПА карта, се организира от сдружение “СПА номинации”, Българския съюз по балнеология, Международната асоциация за СПА и туризъм, агенция “RD Партнерс” и “СПА Ивет”.

Тази година номинациите и изборът на наградените бяха направени от жури с участието на специалисти в бранша. Курортът Вършец бе избран за СПА дестинация на България, а Кюстендил за най-динамично развиващ се СПА център. В категорията “Медикъл СПА комплекс” спечели балнеохотел “Поморие”, при 5-звездните СПА хотели призът взе “Правец Голф & СПА Ризорт”, а при 4-звездните “Севтополис” Павел баня.
СПА столицата на България и Балканите Велинград и този път не участва в престижното състезание, но честта на курорта достойно защити д-р Таня Беличенова, мениджър на СПА центъра на хотел “Двореца”. Д-р Беличенова е лекар с 2 специалности - педиатрия и физиотерапия и рехабилитация. Преподавател е по СПА и уелнес технологии, които е специализирала в Лондон, Париж, Дубай, Барселона, Тел Авив, Милано, Бергамо.
Разговаряхме с д-р Беличенова само ден след награждаването, когато изключително красивият приз “СПА мениджър на 2010 г.” вече е във Велинград:
- Д-р Беличенова, как се чувствате като победител?
- Преди 8 години собствениците на СПА хотел “Двореца” семейство Столарски и г-н Славчев ми гласуваха доверие и ми позволиха за реализирам мечтите си. Обръщам се назад във времето и виждам един извървян път с трудности и проблеми, но и с много радостни мигове и успехи. Моментът на връчване на приза е един от тях. Аз приех тази награда не лично, а като успех на целия екип на СПА център “Двореца”. Зная много добре, че една птичка пролет не прави и че с общи усилия ние успяхме да създадем отличен СПА продукт, който е пример за всички.
- Да създадеш школа и пример е колкото престижна, толкова и трудна работа. Изпитвате ли огорчение, когато други СПА центрове “преписват” от вас?
- Напротив, гордея се! Във всеки клас по-слабите ученици “преписват” от отличниците. Въпросът е не само да препишеш, но и да успееш да обясниш и защитиш това, което си взел наготово.
- От позицията на СПА мениджър за 2010 г. какви качества смятате, че трябва да притежава успешният мениджър във вашия бранш?
- Непременно трябва да е креативен, иновативен, отговорен, отличен професионалист, много добър психолог. Изключително важно е да умее да работи в екип. С основното ядро, с което започнахме, работим и досега - добър терапевт не се изгражда за седмица или месец, нужно е време за усвояване на тънкостите на терапиите. Тези, които минаха през школата на СПА център “Двореца”, станаха много добри специалисти, а някои от тях оглавиха СПА центровете в СПА клуб “Бор”, Гранд хотел “Велинград”, СПА хотел “Рич”, СПА хотел “Клептуза”.
- Сега сте на върха, а как ще продължите?
- Да стигнеш до върха е трудно, но още по-трудно е да се задържиш там. Много бих желала и ще направя всичко възможно и в бъдеще да сме все така успешни. И, разбира се, да продължим да бъдем пример за подражание.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води