Велинград - online - Велинградски празници на културата’2011: На откриването - Йорданка Христова, на 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинградски празници на културата’2011: На откриването - Йорданка Христова, на
Публикувано 2011-06-14 08:32:29 от темпо

От 1 до 10 юли ще се проведат тазгодишните Велинградски празници на културата. Програмата вече е почти готова и в нея се открояват интересни събития.
Празникът на Велинград ще отбележим на 2 юли, събота. За първи път популярни местни изпълнители ще участват в концерта за празника на града със специално подготвена обща композиция.
В нея ще се включат Представителният духов оркестър “Д. Мечев” и мажоретният състав, Клуб за спортни танци “Импулс”, Музикална школа “Звънче” и фолклорните ансамбли “Чепино” и “Здравче-венче”. За гост-изпълнител на тържествения концерт общината е поканила Йорданка Христова - обичана естрадна певица, чийто песни харесват поколения българи.
В рамките на празниците концерти ще изнесат гостуващи духови оркестри с мажоретни състави, народният певец Янко Неделчев, група “Коза Мостра” с участието на двама велинградчани, Дичо и приятели. В афиша присъстват дефилета и концерти на фолклорни състави, като наред с програмата на нашите изпълнители ще се насладим и на фолклор от Австрия, Румъния и Турция. Голям концерт за празниците подготвя КСТ “Импулс”. На сцената в отделна вечер ще се представят и клубовете на пенсионерите.
В дните на празниците са включени два фестивала. На 7, 8 и 9 юли ще се проведе Вторият международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика “Дъга на Клептуза”, който ще приключи с гала-концерт на медалистите. За първи път, със съдействието на Италианския културен център, Исторически музей - Велинград ще бъде домакин на филмов фестивал, посветен на Николай Гяуров.
Тази година няма да има пленер, но Художествената галерия ще представи каталог, който ще съдържа цялата колекция картини от фонда на галерията с кратка история. Ще видим изложба на Съюза на слепите, а по традиция в центъра на града ще бъде организиран и Базар на занаятите.
Любителите на словото ще могат да избират между театралните постановки на гостуващи състави, представянето на сатирата на Калин Калинов и литературната среща на двата местни клуба с редакционната колегия на вестник “Стършел”.
На 10 юли празниците ще бъдат закрити с танцов спектакъл на трупата на Нешка Робева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води