Велинград - online - Треньорът на “Чепинец” Димитър Муртин: Надявам се гръбнакът на отбора да се запа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Треньорът на “Чепинец” Димитър Муртин: Надявам се гръбнакът на отбора да се запа
Публикувано 2011-06-21 08:29:24 от темпо

След приключване на футболния шампионат в Югозападна “В” аматьорска футболна група потърсихме треньора на тима Димитър Муртин за неговото мнение за отминалия пролетен полусезон и очакванията за следващото първенство.
- Г-н Муртин, каква е вашата оценка за изминалия пролетен дял от първенството, доволен ли сте от показаното от тима на терена?
- Най-важното е, че основната цел - оставането в групата - бе изпълнена.
Това означава, че няма как да не съм доволен. Знаете при какви условия бе поет тима по време на зимната пауза и какви усилия бяха необходими от наша страна, за да успеем да се спасим. С нула точки за някои бе невъзможно да се спасим, но ето че доказахме, че е възможно. Нещо повече - през пролетта смея да твърдя, че бяхме най-силно представилият се отбор. Това го доказахме и в прекия мач срещу лидера “Сливнишки герой” (Сливница), когото победихме и надиграхме категорично. (2:0 бел. ред.)
- На какво според вас се дължат успешните игри на “Чепинец” през пролетта?
- На първо място на стройната организация, който бе създадена в отбора. Знаете, след промяната в Управителния съвет начело с председателя Иван Лебанов и спонсорите, бяха създадени необходимите условия за изграждането на добър отбор, всеки си знаеше мястото в йерархията и си изпълняваше задълженията, което доведе до успешните ни игри.
- Имаше ли колебания по време на полусезона относно изпълнението на основната цел?
- Да, имаше такива колебания. Някъде по средата на цикъла от мачове имаше няколко срещи, в които загубихме точки и малко като че ли самочувствието на играчите се поразклати. Но тогава в много важен момент дойде победата като гост срещу силно представящия се тим на “Локомотив” (Септември), която ни възвърна увереността и оттам вече бе по-лесно да печелим.
- Победите на Чепинец през пролетта са безспорни, но трябва да се отчете, че в голяма степен те се дължат и на играчите извън Велинград, които дойдоха през зимата в отбора.
- Така е, никой не може да отрече техния принос в силните игри. Хубаво е, че се получи добра спойка между местни и чужди, но в това отношение балансът се измени. В смисъл такъв, че гръбнакът на отбора бе предимно от играчи, които не са от града, а това поставя въпроса за местните кадри, които в момента явно са недостатъчни. Има местни момчета, които показват качества и на които ще разчитаме в лицето на Узунов, Иванов, Шолев, Чаушев и др., но трябва време за тяхната адаптация и навлизането им от юношеския футбол в мъжкия.
- Макар и да е рано, сигурно вече имате мисли в главата си с кого от така наречените чужди играчи ще се разделите и с кого не?
- Да, въпреки че е рано още за подобни прогнози, е нормално да се разделим с част от момчетата, но пък на тяхно място ще привлечем нови. Една част от играчите израстнаха много през пролетта и вероятно ще си потърсят други отбори, други ние ще освободим, но ще гледам да запазя гръбнака на отбора. Със сигурност Христо Сталев остава при нас и ще можем да разчитаме на него през есента, възможен е и вариант на завръщане на Христо Спасов, но при него е по-сложно, тъй като той има предложение от отбор от по-високите нива на футбола.
- Това ли е най-силният отбор на “Чепинец”, който вие сте водил?
- Да, определено това е най-силният тим, който аз съм водил. Резултатите, а и играта го доказват. Затова най-важното в момента е да се запази сегашния модел на ръководене на клуба и да не се допуска неколкократно направената грешка в предишни години, когато се закъснява с подготовката или въобще не се води такава, изиграва се безобразен есенен полусезон и на пролет се полагат неимоверни усилия, за да се спасим. Това повече не бива да се повтаря.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай