Велинград - online - Първо и успешно участие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първо и успешно участие
Публикувано 2011-06-21 08:34:54 от темпо

На 11 юни 2011 г. в Националния военно-исторически музей в София се проведе финалният етап на националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”, посветен на дните на руската духовност в България и на 50 години от полета на Юрий Гагарин в космоса.

Национално движение Русофили със съдействието на Министерство на образованието, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители и Националния военно-исторически музей провежда за поредна година този конкурс за ученици до 8 клас и до 12 клас. За победителите наградата е екскурзия в Русия, осигурена със съдействието на Руското посолство у нас. В конкурса могат да участват всички, които пазят топли чувства към братския руски народ, имат мнение за връзките между нашите народи и не се страхуват да представят мислите и чувствата си в писмена форма. Всеки е свободен да избере направлението, в което ще се изяви: писане на реферат, есе, разказ, изготвяне на мултимедийна презентация, журналистически материали, стихотворения или рисунки. Ръководна е ролята на учителя, който мотивира учениците за участие, дава насоки, напътства децата в избора на тема, редактира творбите, изпраща материалите им.
За нас участието в конкурса бе първо, но изключително успешно. Благодаря на всички мои ученици, които участваха със свои разработки! Благодаря на родителите им, които ги подкрепиха! С поощрителна награда за презентация бе удостоена Александра Шулева, ученичка от 8 клас в ОУ “Христо Ботев” Велинград .Темата на нейната презентация бе ”Сътрудничеството на България и Русия през войните”. С награда бях отличена и аз като ръководител. Пощрителна награда за реферат спечели Атидже Торбева, седмокласничка от ОУ “Хр. Ботев” в Абланица.
Известни русофили, сред които Петър Вучков - водещ на телевизионното състезание “Минута е много”, проф. Петко Тодоров - декан на журналистическия факултет в УНСС, първият български космонавт Георги Иванов наградиха отличените. Тук е мястото да благодаря също и на Георги Пашов - председател на велиградското сдружение Русофили, без чието съдействие нямаше да можем да присъстваме на това събитие.
Тазгодишното ни участие в конкурса беше успешно, то ни даде и възможност “да си премерим силите” с дългогодишните участници. Направихме си нужните изводи как да се представяме занапред все по-успешно, за да може догодина и нашите ученици да се поздравят с екскурзия в Русия.
Елена Тупчева, ст. учител по руски език в ОУ “Хр. Ботев” Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай