Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Ще чистят коритата на “Луковица” и “Чепинска” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Ще чистят коритата на “Луковица” и “Чепинска”
Публикувано 2011-06-21 08:45:02 от темпо

Велинградчани, живеещи около река “Луковица”, се обърнаха към редакцията на вестник “Темпо” с молба да покажем със снимки джунглата от дървета, папури и храсти, превзела коритото на реката. Хората споделиха притеснението си, че ако някой от честите дъждове това лято се превърне в порой и реката придойде, наводнението по улица “Евлоги Георгиев” е неизбежно, защото дърветата и храстите ще спират водата.
Преди 3 години общината почисти речното корито, свали и нивото на реката. Сега природата напомня, че отново е време за подобни действия.
Обърнахме се по проблема към кмета на общината Иван Лебанов и към ресорния зам.-кмет Исмет Бабучи. Г-н Лебанов пое ангажимент почистването да започне с помощта на назначените по временната заетост, тъй като няма специално заделени за целта средства. По подобен начин преди месец общината изчисти коритото на река “Чепинска”. В коритото на “Луковица” предстои да бъдат отсечени израсналите елши и върби, папури и храсти.
През изминалата седмица и областният управител Дончо Баксанов определи комисия, която да обходи водните обекти и речни корита в Пазарджишко. Една от констатациите на комисията е свързана с републиканския път Варвара - Велинград. Експертите са установили, че по поречието на “Чепинска река” има опасни дървета - някои от тях са прорасли в подпорни стени на реката, други са надвиснали над пътя и създават опасност за пътуващите. Дърветата са и предпоставка за забентвания при проливни дъждове. Затова областният управител е разпоредил незабавно да започне почистване на река “Чепинска” при затварянето на пътя във връзка с извършващия се в момента ремонт на шосето. Особено внимание ще се обърне на тези участъци край реката, където при отсичане на дърветата може да се осигури по-добра видимост при завоите, тъй като трафикът е много натоварен и това ще е от полза за шофьорите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола