Велинград - online - 8 съветници провалиха 4 сесии в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

8 съветници провалиха 4 сесии в Ракитово
Публикувано 2011-06-21 09:11:33 от темпо

Малко хронология на събитията:
На 30 май 2011 г. се провеждат заседания на комисиите към Общински съвет - Ракитово и нищо не предвещава, че на редовно свиканата от председателя Георги Попчев извънредна сесия на следващия ден ще отсъстват 8 от местните депутати. Заседанието има да решава няколко неотложни въпроса, но отсъствието на съветниците проваля и сесиите на 6 и 10 юни 2011 г. Председателят Г. Попчев алармира областния управител Дончо Баксанов за провалените 3 заседания и моли за неговата намеса.

Препъникамъкът са две точки от дневния ред: заявлението за оставка от общинския съветник Юсеин Сейдев и решението на Общинската избирателна комисия в Ракитово на негово място клетва като общински съветник да положи Сузана Милева.
Според г-н Попчев превесът на силите в Общинския съвет след встъпване в длъжност на Сузана Милева ще се промени и това предизвиква отпор от страна на тримата съветници от Земеделски съюз “Ал. Стамболийски”, двама от ДРОМ, двама от ЛИДЕР и един от Движението за социален хуманизъм. Някои от тях са оправдали отсъствията си с болничен лист, други с документи за пътуване в чужбина. Но господата Асен Хърлов и Славчо Азов са натрупали “неизвинени отсъствия” и заради това нарушение на закона ще трябва да се произнесе Общинската избирателна комисия, която може да ги отстрани от състава на Общинския съвет.
Пореден четвърти опит за провеждане на сесия пропадна на 17 юни, точките, по които се чакат решенията на съветниците, са важни за жителите на общината: обявяване за почетни граждани на Йохан Сестримски и Надежда Цигова; награждаване на Ангел Димов; поемане на дълг от страна на общината, свързан с изпълнение на проекти; сграда за възстановяване на музея в бившето АПК; предложение за изграждане на малки ВЕЦ в Ремово и Тупаров чарк; обявяване на резултата от конкурса за избор на управител на “ВКТВ”.
През настоящата седмица ще очакваме областният управител Дончо Баксанов да успее да събере на заседание ракитовските общински съветници.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай