Велинград - online - Нов съветник в Ракитово, двама отстранени 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов съветник в Ракитово, двама отстранени
Публикувано 2011-06-28 09:23:53 от темпо

През изтеклата седмица настъпиха промени в състава на Общинския съвет в Ракитово. На свое заседание във вторник, 21 юни, Общинската избирателна комисия взе решение за отстраняване на съветниците от ДРОМ Славчо Азов и Асен Хъров заради допуснати отсъствия. Двамата оспорваха не броя на отсъствията, а че на съответните им дати не е провеждана сесия. Ситуацията е класически “омагьосан кръг”: сесиите не са проведени заради липса на кворум, а неприсъствалите от своя страна твърдят, че де факто няма отсъствие, тъй като не е имало сесия.
Общинската избирателна комисия определи за съветници следващите двама в листата на ДРОМ - Ангел Кривонозов и Атанас Бекиров, които ще положат клетва след изтичане на сроковете за обжалване и влизане на решението в сила.
В петък, 24 юни, най-после се проведе четири пъти пропадалата заради отсъствия на съветници сесия. Петото заседание бе свикано с нарочна заповед на областния управител Дончо Баксанов, който лично дойде в Ракитово и присъства на полагането на клетва от Сузана Милева. Тя влиза в местния парламент на мястото на Юсеин Сейдев от ДПС, който напуска по собствено желание и поема шефския пост в общинската фирма по чистота. Решението на ОИК за прекратяване правомощията на Ю. Сейдев и избор на С. Милева е от 10 май, но бе оспорено от трима съветници пред Административния съд в Пазарджик. С решение от 23 юни съдът отхвърли жалбата, а на 24 юни Сузана Милева положи клетва.
“Много неща се случиха от началото на мандата и в Общинския съвет, и в Общинска администрация. Очаквам Общинският съвет да заработи по нов начин”, каза по време на сесията председателят Георги Попчев. Призив към ракитовските съветници да загърбят противоречията и да работят в името на Ракитово отправи и областният управител Д. Баксанов.
Следващата редовна сесия ще бъде на 30 юни, като ще се разглежда дневният ред от несъстоялото се заседание на 31 май плюс нови точки.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай