Велинград - online - 3 от починалите в Пазарджик бебета са от община Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

3 от починалите в Пазарджик бебета са от община Велинград
Публикувано 2011-06-28 09:26:07 от темпо

В дните между 15 и 19 юни в областната “МБАЛ-Пазарджик” починаха 4 бебета. По случая бе назначена незабавна проверка от Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция, която приключи с констатация, че дежурният при две от ражданията д-р Симеон Атев е бил в нетрезво състояние, което е довело до неправилни решения и неадекватни на ситуацията действия от негова страна.
Нарушенията на лекаря ще се гледат от етичната комисия и ще доведат до наказания, съобщи лично министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.
В три от трагично завършилите раждания бебетата са от община Велинград. От РЗИ - Пазарджик съобщиха, че в първия случай наличието на мъртъв плод е установено от АГ специалист във Велинград и родилката е насочена за родоразрешение в МБАЛ Пазарджик.
На 15 юни около час след раждането, водено от д-р Симеон Атев, в болницата в Пазарджик е починало бебето на семейство от Сърница. Тъй като детето се е родило живо, бащата е подал сигнал в полицията и това е довело до намесата на прокуратурата. Бременността е била наблюдавана през цялото време от специалисти, бъдещата майка е правила и изследване с 4D ехограф в Пловдив. Медицинското заключение за настъпилата смърт по предварителни данни от патоанатомичната експертиза е, че се касае за тежка аномалия на дихателната система.
През нощта на 18 срещу 19 юни е починало новородено, преведено в Пазарджик от МБАЛ “Здраве” Велинград в тежко състояние – с дихателни и сърдечно-съдови проблеми. Въпреки положените реанимационни и животоспасяващи действия детето е починало със съмнения за вродена тежка малформация на сърцето.
Проверките по всеки от четирите случая продължават. С два от тях се занимава и Окръжна прокуратура - Пазарджик, която още не е обявила официално становище.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола