Велинград - online - “На пожар” пишат текст за табелите в парковете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“На пожар” пишат текст за табелите в парковете
Публикувано 2011-07-05 08:33:17 от темпо

Консултативният съвет по туризъм се събра на спешно заседание на 27 юни. Единствената точка в дневния ред бе да се утвърди текст за информационните табели, които ще се поставят в парковете Вельова баня, Клептуза и Двореца. Табелите ще са 10 на брой, като в трите парка ще има по три, а в централния градски парк табелата ще е една. Те са част от проекта за обновление на парковете, който бе спечелен преди повече от година. Въпреки това се оказа, че срокът за табелите бил “до вчера”, а задачата е повече от спешна, както разясни директор “Европейски проекти” Радка Русева.

На членовете на Консултативния съвет бе представен текст за информационната табела от 12 страници със задачата да бъде съкратен до 6 страници. “Имам големи резерви към текста, който се дава в последния момент”, заяви директорът на Историческия музей Снежана Велева. Тя припомни, че при стартирането на проекта председателят на сдружение “Байкария” Васил Тодев и археологът Димитър Байраков направиха предложение във всеки парк да бъде поставена табела с информация за най-близките до него исторически и природни забележителности. Вместо това сега се дава текст, който не отговаря на спецификата на задачата да информира туристите. Предложеният текст срещна още доста критики от присъстващите, но надделя аргументът на зам.-кмета Дияна Кехайова “Времето ни притиска”.
Бъдещите информационни табели ще са с размер 1.50 х 90 см. Те ще са три вида: едната ще е карта на Велинград, втората - карта на парка, а третата ще съдържа снимки и компромисния текст, утвърден от Консултативния съвет по туризъм.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай