Велинград - online - Дефилето остава отворено през юли, затварят го през август 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дефилето остава отворено през юли, затварят го през август
Публикувано 2011-07-05 08:47:13 от темпо

Отсечката Велинград - Варвара ще бъде затворена за ремонт от 1 август до 30 октомври 2011 г. Това е резултатът от проведените през изтеклата седмица срещи и разговори с Агенция “Пътна инфраструктура”.

На 27 юни в София се състоя среща с ръководството на агенция, фирмата-изпълнител на ремонта “Лена-Гуалчев” и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград. След нея председателят на сдружението Златко Златанов обяви, че е изразил позицията на туристическия бранш, че не може вратите на СПА-столицата на Балканите да се затварят на 1 юли, в самото начало на сезона. Председателят на УС на АПИ Сергей Михалев се е вслушал в аргументите на местния бизнес и е договорена отсрочка дефилето да бъде затворено на 1 август 2011 г.
На 30 юни изпратеният от АПИ протокол бе подписан от кмета на Община Велинград Иван Лебанов и от кмета на Община Ракитово Емилия Еленкова. Г-жа Еленкова отново подчерта, че и двата обходни маршрута в Ракитово са много лоши и движението на тежкотоварни камиони ще разруши старите водопроводи, така че гладът може да остане без вода. По нейно настояване във върнатия на АПИ протокол бе записано искането на община Ракитово преди движението да бъде отклонено през Цигов чарк - Батак - Пещера, държавата да отпусне средства за ремонт поне на най-застрашената отсечка от входа на Ракитово до разклона за Костандово.
Другото настоятелно искане на двете общини и туристическия бранш е обходните маршрути към Велинград да бъдат ясно обозначени, така че туристите да не се лутат и губят по пътищата.
Позицията на АПИ е, че в периода 1 юли - 1 август 2011 г. движението по дефилето Велинград - Варвара ще бъде силно затруднено заради ремонта. На места движението ще е само в едната лента и водачите ще трябва да изчакват ремонтните дейности.
През този период и след 1 август 2011 г. могат да се ползват обходните маршрути: през Ракитово - Батак - Пещера за Пазарджик и Пловдив и през Юндола - Белово за София. От 1 юли 2011 г. е затворен за ремонт на тесния железен мост пътят Звъничево - Варвара. Обходният маршрут за Велинград е през Септемврийски ханчета. Предвижда се този ремонт да приключи до края на септември т.г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай