Велинград - online - Ракитово стяга тридневни празници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитово стяга тридневни празници
Публикувано 2011-07-05 08:48:23 от темпо

Ракитово ще чества своя празник по традиция на 7 юли - деня на Света Неделя, чието име носи църквата на града. Но празничната програма е богата и ще започне два дни по-рано.

На 5 юли е литературната вечер и връчването на националната награда “Милош Зяпков”, което ще се проведе от 18 часа в читалище “Будилник”.
На 6 юли в 17 часа в читалиещто ще бъде открита гостуваща изложба “80 години организирано пещерно дело в България” от Чепеларе и ще бъде представена новата книга на Петър Гелин “Пещерата Лепеница”. В детския празник ще се включи детски театър “Пионер” от Враца, ще има рисунка на асфалт, шоу с награди и лакомства и концерт на детска вокална група “Дъга” от Ракитово. В 18:30 ч. започват изпълненията на фолклорен ансамбъл “Бояна” от Костандово, а в 19. ч. Културен клуб на пенсионера “Ангел Говедарски” ще представи първата част от пресъздаване на обичая “Еньовден”. Концертната програма ще продължи с Група за стари градски песни “Евридика” от Костандово и фолклорен ансамбъл ”Овчарска песен” от Дорково. В 20 ч. е концертът на поп звездата Крум, а в 21:00 ч. на сцената ще видим поп-фолк звездата Валя.
На 7 юли празникът ще започне в 9 ч. с тържествена Света литургия в храм “Св. Вмч. Неделя”, последвана от водосвет и курбан за здраве. В 17 ч. започва футболната среща между ветераните на ФК “Ботев” - Пловдив и ФК ”Левски” - Ракитово на стадион “ 9-ти септември”. В 18:30 ч. е втората част от обичая “Еньовден” и изпълнения на група “Златна есен” към Центъра за хора с увреждания “Св. Вмч. Неделя”. В 19 ч. в празничната програма ще се включи Клуб по спортни танци “Импулс” - Ракитово. Официалната част е насрочена за 20:00 ч. с тържествена церемония по издигане на националния флаг на Република България, приветствие от кмета на Община Ракитово и официалните гости. На празника са поканени да пеят трио “Тенорите”, Джина Стоева и ансамбъл “Чинари”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола