Велинград - online - Надка Цигова и Йохан Сестримски стават почетни граждани на Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Надка Цигова и Йохан Сестримски стават почетни граждани на Ракитово
Публикувано 2011-07-05 08:49:29 от темпо

На редовното заседание на Общински съвет - Ракитово на 30 юни клетва положи новоизбраният съветник от ДРОМ Атанас Бекиров, който зае мястото на освободения заради отсъствия С. Азов. Ангел Кривонозов, който трябваше по същата причина да влезе на мястото на А. Хъров, по собствено желание се отказва да стане общински съветник. Предстои Общинската избирателна комисия да вземе решение кой от листата на ДРОМ ще заеме освободеното място.

Съветниците работиха по дневния ред на четири пъти провалената сесия от 30 май 2011 г., в който бяха включени доклади за състоянието на общинския бюджет, социалните услуги и управлението на общинските гори.
Сред важните решения бе това за поемане на дългосрочен общински дълг по два проекта. По проекта за енергийна ефективност на учебните сгради бе решено общината да сключи договор с ФЛАГ за 480 000 лева, а по проекта за палеонтологичното находище край Дорково за 1 160 000 лева.
Съветниците взеха решение във връзка с обявения и проведен конкурс за управител на общинската фирма “ВКТВ”. На поста бе избран Ангел Паризов.
Гласувани бяха предложенията Надежда Цигова и Йохан Сестримски да бъдат удостоени със званието “Почетен гражданин на Ракитово”, а Ангел Димов да бъде награден с плакет и грамота.
Учителката Надка Цигова, която е носител на орден “Кирил и Методий”, заслужи почетното звание с незабравимите си изяви на театралната сцена в ракитовското читалище “Будилник”. От 1952 до 1999 г. тя изигра централните роли в 21 пиеси и е безспорната любимка на ракитовската театрална публика.
Йохан Сестримски, заемал длъжностите кмет и председател на Общинския народен съвет в периода 1971 - 1988 г., получава званието “Почетен гражданин на Ракитово” за големия си принос за коренно подобряване на инфраструктурата на трите селища в общината: изграждане на канализационна и водопроводна система, укрепване бреговете на реките, разширяване регулационния фонд на селищата, изграждане на материалната база на образованието и промишлеността, създаване на условия за развитието на почивното и курортното дело в общината.
Ангел Димов ще получи плакет и грамота за личния си принос по озеленяването и създаване на паркови площи в Ракитово. Негова е заслугата за оформянето на овощна градина в м. “Мурово”, засаждането на декоративни дръвчета по тротоарите, парка покрай реката, двора на църквата “Св. Неделя”.
Званията ще бъдат официално връчени на празника на Ракитово на 7 юли 2011 г.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води