Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.07.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.07.11
Публикувано 2011-07-05 08:51:05 от темпо

СПЕШНА ПОМОЩ Центърът за спешна медицинска помощ ще продължи да ползва помещения в общинската болница “МБАЛ-Велинград”, решиха съветниците. Договорът е изтекъл през април, а новият ще бъде за срок от 1 година. Ползването ще е възмездно - по базисните наемни цени на общината.


ЧОЛАКОВО Общинският съвет отпусна 8700 лева за асфалтиране на улица в село Чолаково. Парите ще трябва да се осигурят от преизпълнение на собствените приходи на общината.

ОТЧЕТИ И ПРОГРАМИ Приети бяха отчетите за изпълнението на общинските програми за закрила на детето и за превенция на наркотичните зависимости. Съветниците гласуваха новите две програми за периода 2011/2012 г.

ЗАЩИТЕНИ В списъка на защитените училища в Община Велинград бяха утвърдени 6 учебни заведения в Абланица, Бирково, Кръстава, Сърница, Побит камък и Медени поляни.

ОДИТОРИ Съветниците назначиха одитори на две общински фирми. Одитор на “МБАЛ-Велинград” става Стоянка Иванова, а на “Стройком в ликвидация” Орлин Бараков.

УЛИЦА Улица във Велинград ще носи името на Петко Захов - известен местен педагог, театрален и читалищен деец. Улицата е тупик и е в кв. Лъджене.

МВЕЦ Общинският съвет упълномощи кмета Иван Лебанов да води преговори за изграждане на малки водноелектически централи (МВЕЦ) чрез реализиране на публично-частно партньорство. Предложенията са от “Интермикс” АД и “ДИТ ГРУП” АД за обектите МВЕЦ “Водев чарк” - 1, 2 и 3.

ПРОКУРАТУРА Съветниците не приеха искането на министъра на правосъдието за сключване на нов договор за ползване или управление на помещенията, които Районна прокуратура - Велинград ползва в общинската сграда на ул. “Хан Аспарух”. Групата на БСП се обяви против практиката на общината да отдава без пари помещения на държавни служби, които могат да си позволят да плащат наем.

БЮРО ПО ТРУДА Дирекция Бюро по труда - Велинград ще полза безвъзмездно помещение от 16 кв.м. в кметството в Сърница. За това настояха съветниците от ДПС, за да се спести пътуването на 300 безработни всеки месец за подпис във Велинград.

ОЦЕНКИ Съветниците разгледаха 12 оценки на имоти за конкурси и процедури за ликвидиране на съсобственост. 11 от оценките бяха одобрени, между тях и оценката на бившия павилион за закуски, който е част от сградата на автогарата - “Чепиноавтотранспорт” може да го закупи от общината за сумата от 24 800 лева. Не бе одобрена оценката за закупуване на земя от “Клептуза лимитид” ЕООД. Дружеството има отстъпено право на строеж, но само съветниците от Зелена България и ЗНС подкрепиха оценката от 8100 лева за 180 кв.м. на входа на парка Клептуза.

ХЕМОДИАЛИЗА По молба на началника на Центъра за хемодиализа Общинският съвет гласува сумата от 7 440 лева за неотложен ремонт на реверс-осмозния блок на центъра. Системата е монтирана преди повече от 10 години и не може да захранва 7-те апарата, които работят за диализата на 27 болни от общината. Закупуването на нова апаратура за момента е непосилно за болницата, затова с парите ще се направи частичен ремонт.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България